Amsterdam – Holland

Amsterdam er den største by i Holland med sine ca. 800.000 indbyggere og med forstæderne ca. 2,3 millioner. Navnet Amsterdam er udledt af det hollandske ord Amstel og dam, det vil sige en dæmning. Amsterdam er kendt for sine kanaler, sine mange cykler, Anna Franks hus og de mange museer.

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Fakta om Amsterdam

Amsterdams tidlige historie kan spores tilbage til 1200-tallet, hvor det var et lille fiskersamfund. Byen ligger ved bredderne af floderne Amstel og Schinkel samt ved IJ-søen. Amsterdam er den finansielle og forretningsmæssige hovedstad i Holland og en af de vigtigste forretningsbyer i Europa.

Første indtryk

Vores første indtryk af byen var, at den er rigtig hyggelig. Hyggeligt at gå rundt blandt de mange smukke gamle bygninger i de små gader, der er omgivet af kanalerne. Det er også rigtig dejligt, at dem vi mødte på vores vej talte engelsk, hvilket for os som gæster gør det dejlig nemt.

Anna Frank`s hus

Et af de første steder, som vi ville besøge var Anna Frank’s hus, som er et museum for den jødiske dagbogsskriver Anna Frank, der gemte sig for nazistisk forfølgelse. Hun gemte sig sammen med sin familie og fire andre i et skjult rum, i den bageste del af en bygning. Musset indeholder dette skjulested, som det var under den tyske besættelse og en masse udstillingslokaler.

Vi vidste godt der ville være kø til dette meget populære museum men at den ville være så enorm, var vi ikke forberedte på. Men køen skulle bare overstås for museet skulle ses.

Oplevelsen i Anna Frank`s hus var meget realistisk og autentisk tangerende til det skræmmende og uhyggelige. Følelser vi fik, imens vi gik rundt på det lille areal og kigge på hvor små forholdende havde været. En stor og bevægende oplevelse.

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

De mange specielle butikker

Der er i Amsterdam rigtig mange små hyggelige butikker, som ligger godt gemt i de små gader. Bestemt også butikker som vi aldrig har set før som f.eks. en butik, hvis primære produkt er at sælge kondomer. Eller en lille hyggelig ostebutik der havde lavet et specielt blikfang ved indgangen til deres butik. En cykel med cykelkurv indeholdende oste.

Så at gå rundt i gaderne og bliver glædeligt overrasket over, hvilken lille speciel butik der nu kunne dukke op rundt om næste hjørne er en rigtig god oplevelse. Dette er en behagelig forandring fra andre storbyer, med deres store trafikerede gader og de sædvanlige kedelige kædebutikker.

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

De hyggelige cafeer og pladser

I Amsterdam er der også rig mulighed for, at finde en lille hyggelig cafe med god kaffe og kage. Stederne er ofte så små, at når vi alle tre var indenfor på cafeen føltes det som om der var helt fyldt op, men hyggeligt var det. Der er som regel lavet et bord langs med vinduet, så vi her kunne sidde og nyde kaffen, imens vi kiggede på livet ude på gaden.

Der er desuden i byen mange hyggelige pladser, hvor enhver lejlighed for at kunne sidde udenfor blev benyttet af både hollændere og turister. Folk stimlede sammen for at hygge sig og kigge på mennesker, på hvilket er medvirkende til en super god stemning.

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Red Light District

Det berømte og berygtede Red Light District, hvor verdens ældste erhverv holder til ligger også i Amsterdams ældste kvarter. Distriktet er byens største turistattraktion, hvor mennesker fra hele verden kommer for at se på de vinduesprostituerede i skæret af det røde lys. Vi gik nu hurtigt igennem området og asiaterne holdt nu heller ikke meget af, at de kom med på et billede.

I området fik vi også en kop kaffe på en Cofeeshop. En Cofeeshop er en type café der lovligt sælger cannabis enten til at ryge eller spise som kager. Vi nøjes med kaffen, men de fleste skulle da lige ryge lidt hash, imens de nød den lune majaften.

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Amsterdam - Holland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.