Anmeldelse af Restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Anmeldelse af Restaurant Hotel Marienlyst som blev besøgt under vores ophold på Hotel Marienlyst. Vi havde i vores ophold bestilt en all inklusive pakke der udover værelse med udsigt, også indeholdte en drink i baren. Efterfølgende en 3 retters middag med diverse vine og til afslutning kaffe.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Cocktails i baren

Vi startede i baren på Hotel Marienlyst med vores drink der blev serveret med lidt chips. Vores udmærket mojito blev nydt med skøn udsigt til havet, men selve barområdet var et kæmpe lokale og ikke særlig hyggelig. Men bordene omkring vinduerne var hyggelige og trak oplevelsen op.

Lokalet og menuen

Vi havde bestilt bord på restaurant Hotel Marienlyst og fik efter vores ønske, et bord med udsigt. Lokalet var meget trist med højt til loftet og lidt uhyggelig belysning. Men bordet var fint dækket med hvid dug, levende lys og masser af glas.

Det var også positivt, at der stod en hvidvin på køl ved bordet, så det ikke var en tjener der skulle løbe rundt og skænke op hele tiden. Tjeneren kom med en seddel, hvor vi kunne læse hvad vores menu denne aften ville indeholde. Der blev strakt serveret frisk lækkert brød med kryddersmør til. Det var en god start som trækker op i vores anmeldelse af Restaurant Hotel Marienlyst.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Forretten

Første ret var creviche af torsk. Det blev serveret med purløgs emulsion, agurk og eddike dertil små kartofler som var var stegt helt sprøde. Tallerken var smukt anrettet, men det hele var alt for salt og det var næsten den eneste smag vi fik.

Torsken var i for store stykker og ikke små lækre tynde skiver. Det gav en lidt gummi agtig oplevelse og var ikke særlig lækkert. Men vi fik serveret en udmærket hvidvin som kompenserede lidt på forretten.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Hovedretten

Til hovedret fik vi ”kalv i det grønne”. Som var marineret kalveculotte der var serveret på en bund af ærtecreme med radiser og blomkål. Hertil fik vi nye kartofler, brombær og skysauce som blev hældt på tallerken ved dit bord.

En rimelig smuk tallerken og kødet var meget mørt. En sjov og anderledes kombination af grønsager og frugt der gjorde den meget frisk og retten var velsmagende. Til denne ret fik vi serveret en rigtig god rødvin.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Dessert

Til dessert fik vi serveret Estragon creme chibust, som blev serveret med saltet maltjord, syltede æbler og hindbær med karamel fyld. Udseende fejlede ikke noget og især de fyldte hindbær var meget lækre. Resten af retten var mere speciel end god. Men god var til gengæld den medfølgende portvin. Middagen afsluttede med overraskende god kaffe.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark

Anmeldelse af Restaurant Hotel Marienlyst

Selve middagen var udmærket, men ikke den store kulinariske oplevelse. Det som overraskede os meget positivt var, at der ikke var noget nærighed omkring den fri vin. Der blev lystigt serveret vin, så snart vores glas var tomme.

Servicen var generelt god, med information om de enkelte retter og tjenerne var opmærksomme overfor deres gæster. Synd at lokalet var så kønsløse, at stedet ikke kunne blive hyggeligt. Et rum med masser af potentiale, især med den udsigt direkte til vandet.

Middag på restaurant Hotel Marienlyst – Helsingør, Danmark