Australien‏

På vej ud af Singapore, havde vi nogle timers ophold i den nylig udnævnte “Verdens bedste lufthavn” Changi Airport. En smuk lufthavn og selvfølgelig med den ordentlighed, der ses overalt i Singapore. Med en Business Class billet i lommen, giver det adgang til Singapore Airlines lounge, SilverKris, og det skulle viste sig, at være nogle dejlige timer.

SilverKris

Den normale spildtid, blev med et trylleslag til fornøjelsestid. Loungen, som er den bedste vi endnu har været i, indeholdt næsten alt, hvad du kunne have lyst til at spise og drikke samt behagelige siddeområder. Der var også tv og velfungerende internet, så der kunne “arbejdes” uden problemer.

Vi havde igen fornøjelsen af, at flyve med Singapore Airlines A 380’eren. Så endnu en oplevelse til 5-stjerner i luften. Med Business Class sæderne kunne Annette ligge fladt ned på maven og sove, det rene svir og de 7. 30 timers flyvning til Melbourne blev overstået alt for hurtigt.

De mange regler i Australien

Australien har mange regler vedrørende indrejse, hvor alt fra frugt, nødder og jord under skoene er forbudt. Med efter en masse formalitet i lufthaven, hold da op hvor skal de vide meget, selvom vi havde udfyldt et elektronisk visum på forhånd, var vi endelig i Melbourne en meget tidlig morgen kl. 6.30.

Vejret og sproget

Det første der virkelig var overraskende var temperaturen. Vi havde efterhånden vænnet os til tropisk klima og ankom nu til under 20 grader.

Vi vidste selvfølgelig godt, at der var omvendte årstider i forhold til Danmark, og dermed var maj blevet til “november” – men at der stod efterårsudsalg på butiksruderne i maj måned og at de løvfældende træer skiftede farve virkede nu forkert.

Der var selvfølgelig også lige den med sproget, selvom der tales engelsk, så skulle der spidses øre for, at forstå den australske dialekt. Der gik også lige lidt tid, inden vi opfattede at Aussi er Australien.

Australien

Vi var lidt forvirret

Efter 5 uger i Asien, hvor gennemsnits højden var ca. 1,5 meter, var det også helt underligt igen, primært at se “hvide” mennesker, der var på vores højde. Nej, ikke helt Tores højde, men der opad! Så vi var lidt rundforvirret over endnu en ændret tidszone, et skift til efterårsvejr og meget lavere temperatur, da vi ankom til vores hotellejlighed.

Australien

Det vi havde planlagt i Australien

Vi havde planlagt et ophold i Australien på 13 nætter. De første to i en hotellejlighed i Melbourne. Derefter skulle vi på Road Trip og havde lejet en fuldvoksen SUV (Ford Territory) i 8 dage for til sidst, at slutte af med 4 nætter i Sydney.

Turens planlagte højdepunkter var, udover storebyerne Melbourne og Sydney, Ballarat Wildlife Park, The Twelve Apostles, Great Ocean Road, The Outway Fly Treetop Walk og så selvfølgelig se Pingvin Paraden på Phillips Island.

Vi havde valgt følgende overnatningssteder og regnede med ca. 2.000 km’s kørsel:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »