Baldwin Street verdens stejleste gade – Dunedin, New Zealand

Baldwin Street verdens stejleste gade skulle besøges på dagen hvor vi skulle opleve nået anderledes. Vi fandt kortet frem og fandt stedet. Vi kørte ca. 3 km. fra Dunedin centrum, til en forstad, hvor denne meget specielle gade: Baldwin Street ligger. En gade der kun er 359 meter lang men alligevel er opført i Guinness rekordbog. Grundet til at den er det er fordi den er verdens stejleste gade.

Dunedin - New Zealand

Baldwin Street verdens stejleste gade

Baldwin Street er verdens stejleste gade fordi den hælder 38 grader og fra bunden til det højeste punkt er der 69 meter. Ret vildt og en meget underlidt syn. Det var en sjov og meget anderledes oplevelse, at gå op ad gaden. Når du går op føler du faktisk at du går mere ned end op fordi gaden er så stejl.

Vi oplevede også et par biler som kørte op ad bakken. Der skulle en del motorkraft for at komme til vejs ende, kunne vi høre. Motoren lød en anelse anstrengt.

Vi tænkte, at det var godt at vi ikke boede i et af de huse der ligger ud til vejen. En konstant strøm af turister, der bevæger sig rundt på “din” vej og glor ind i dit hus. Ulideligt! Men som turist er det en sjov og anderledes oplevelse. En oplevelse du ikke skal gå glip af når du besøger Dunedin som man skal opleve hvis man er i Dunedin.

Dunedin

DunedinDunedin

En gåtur op og ned af verdens stejleste gade er en sjov og gratis oplevelse.