Batu Ferringhi en ferieby med lækker strand – Penang, Malaysia

Batu Ferringhi en ferieby med lækker strand som ligger omkring en halv times kørsel fra hovedbyen Georgetown på øen Penang. Byen er primært et strand og ferie område. Langs den berømte strand ligger der mange store hoteller, restauranter og souvenirbutikker.

Batu Ferringhi en ferieby med lækker strand– Penang, Malaysia

Batu Ferringhi – Penang, Malaysia

Batu Ferringhi en ferieby med lækker strand

Batu Ferringhi er meget populært da det består af lange strækninger, med kridhvide sandstranden. Stedet er et typisk turistområde, hvor de besøgende primært kommer for at nyde havet og stranden.

Selve Batu Ferringhi er ikke noget særligt. Turen fra Georgetown til Batu Ferringhi er en meget smuk køretur der forgår ad snoede veje, hvor du jævnligt har kig ned eller ud til havet. Efter ankomst til byen fandt vi den kedelig, uden ret mange muligheder for de store oplevelser.

Natmarked

Højdepunktet og det mest spændende i byen er det daglige natmarked, hvor store dele af hovedgaden bliver omdannet til boder. I de forskellige boder sælger folk tøj, turistsouvenirs og forskellige former for mad.

Især var der godt gang i salget af kopier, af de store kendte mærkevarer i form. Salget var primært tasker, punge, bælter og ure. Mange af varerne var dog af så ringe kvalitet, at det på ingen måde ligner eller overhoved kan sammenlignes med de originale varer.

Vi besøgte natmarkedet flere gange, mest fordi det var underholdene at kigge på. Vi kunne tale med de lokale og mærke det liv der findes omkring disse boder. Måske også fordi det var det eneste som var spændende i Batu Ferringhi.

Batu Ferringhi – Penang, Malaysia

Populært til afholdelse af bryllupper

Batu Ferringhi er også et område som er meget populært til afholdelse af bryllupper. Familierne holder det på et af de mange store hoteller, som har den smukke udsigt til havet som f.eks. Parkroyal Penang Resort har.

Havet giver jo altid et godt baggrundsmotiv til bryllupsbillederne. Vi oplevede en del bryllupper, hvilket jo altid er en smuk ceremoni. I Malaysia er der en kæmpe reception på f.eks. en græsplæne ved stranden med store opstillende billeder af brudeparret.

Ved nogle af disse bryllupper blev der serveret lidt at spise og drikke, men de fleste deltog bare i ceremonien og efterfølgende blev der taget billeder. Selve festen foregik så som regel senere på selv samme hotel.

Batu Ferringhi – Penang, Malaysia

Restauranterne i Batu Ferringhi

Restauranterne i Batu Ferringhi gør alt, for at konkurrerer om de gæster der er i byen. Det foregår på mange sjove måder og med nogle underlige restauranter, som på deres egen måde prøver at tiltrække gæster.

Vi spiste blandt andet på en restaurant omformet som et skib og tjenere der gik rundt med sømandstøj på. Oplevelse var både en blanding af det meget pinlige og lidt sjov. Det var en anderledes oplevelse, men maden og servicen var direkte elendig.

Batu Ferringhi – Penang, Malaysia

Havet og stranden

Batu Ferringhi en ferieby med lækker strand, er en typisk turistby på godt og ondt. Den har en meget smuk beliggenhed ved havet med de lange strande med pudderhvidt sand så burde det jo ikke kunne gå helt galt men….Strandende er smuk med desværre var vandet totalt uklart, næsten lidt brunligt og indbød desværre ikke til de store badeture.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.