Belgrade Fortress og Kalemegdan parken – Beograd, Serbien

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken ligger på den stenede højderyg højt over floderne Sava og Donaus sammenlø. Stedet er det tidligere historiske og bymæssige centrum i Beograd. Området består af fæstningen, opdelt i øvre bydel og nedre bydel og Kalemegdan parken.

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - Beograd

Historiens vingesus

Selvom området ligger nummer et på TripAdvisors liste over attraktioner i Beograd. Vi oplevede ikke turisterne, men de lokale. De var ude at nyde udsigten over byen, floderne og parken i det smukke solskinsvejr. Som så mange andre steder i Beograd var turisterne væk, hvilket er meget udsædvanligt især ved en så populær og smuk attraktion.

De historiske bygningsværker ved Belgrade Fortress og Kalemegdan parken imponerede. Vi følte os hensat til middelalderen, da vi passerede broen og porten der førte os ind på området. Vi mærkede historiens vingesus, beundrede bygningsværkerne og trådte ind i en anden tidslomme.

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - Beograd

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - Beograd

Udsigten fra Belgrade Fortress

På området er der også et lille krigsmuseum og vi gik lige efter indgangen til fæstningen forbi den udendørs udstilling af krigsmateriel. Det  var nu mest gamle kanoner, som man brugte dengang.

Længere fremme ved kanten af fæstningen stoppede vi op og nød det. For herfra fik vi en helt fantastik udsigt indover over byen og stedet. Vi kunne heroppe fra fæstningen se hvor de to floder Sava og Donau løber sammen. Ret usædvanligt at opleve to floder der løber sammen, men det gør de altså her i Beograd.

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - Beograd

Kalemegdan parken

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken er et smukt område hvor parken viser sig fra sin bedste side men træer, græs og blomster. Der er de sædvanlige souvenirboder her som sælger ting til de fremmødte turister. En park som er et populært sted at gå tur og hvor der er masser af muligheder for at købe forfriskninger og is.

Vi nød en forfriskning imens vi sad på en af de mange bænke og bare kiggede på livet der blev nydt i parken. Et virkelig dejligt område, hvor vi fik følelsen af at vi ikke var midt i en storby men var havet i en grøn oase.

Belgrade Fortress og Kalemegdan parken - BeogradBelgrade Fortress og Kalemegdan parken - Beograd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »