Bodie State Historic Park er en spøgelsesby – Californien, USA

Bodie State Historic Park er en spøgelsesby og i dag er den blevet til en statspark. Den ligger ikke særlig fremkommeligt langt oppe i bjergene. I 1880 boede der 10.000 mennesker i denne guldgraver by. Tilbage står der i dag 170 bygninger, som er rimelig velbevaret.

BodieBodieDet tørre klima og fordi byen ligger så langt fra alt, har medvirket til at træet ikke er genanvendt som byggemateriale andre steder i nærliggende byer. De resterende bygninger bliver i dag bevaret, så de undgår yderligere forfald og kan være til glæde for besøgende mange år frem i tiden.

Vores besøg i Bodie State Historic Park

Hvor heldig kan du være? Der var ikke andre som besøgte Bodie State Historic Park imens vi var der. Fantastisk og det medvirkede til at vi fik en meget intens oplevelse. Det var helt uvirkeligt, lidt uhyggeligt, men samtidig meget fascinerende at gå rundt i disse gamle gader. Du kunne næsten fornemme, hvordan livet var blev levet for langt over hundred år siden

Kirken, der hvor guldet blev vasket, de få steder hvor du kunne gå ind i husene og se hvordan de levede. Støvet der lå overalt, vinden der susede, de gamle vejrhaners piben gjorde alt sammen at vores oplevelse blev spøgelsesagtig og vi kom til at mindes alle de gamle westernfilm vi har set. 

Det eneste levende vi mødte imens vi gik rundt i byen, var alle de livlige præriehunde, som løb rundt eller gemte sig i hullerne i jorden. Bodie State Historic Park er bestemt en rigtig god og meget anderledes oplevelse, hvor du et øjeblik føler at du er et med de gamle guldgravere.

Vi kan bestemt anbefale dig at køre på den støvede grusvej for at opleve stedet. Efter denne tur til Bodie skal du nok regne med at din bil skal vaskes. Vores bil havde støv overalt efter denne køretur.

Bodie

Bodie

BodieBodieBodieBodie er en rigtig god oplevelse og bestemt køreturen værd.