Castro kvarteret de homoseksuelles højborg – San Francisco, USA ‏

Castro kvarteret er de homoseksuelles højborg i San Francisco. I sammen øjeblik vi ankom, var vi slet ikke i tvivl. Markeringen med det regnbue farvet flag vajede overalt. På barer og restauranter sad primært mandlige par og plakaterne der hang på lygtepælene fortæller også en anden historie end i resten af San Francisco.

Castro, San FranciscoCastro, San Francisco

De smukke bygninger i Castro

I Castro er der mange flotte gamle victorianske huse der blev bygget af skandinaviske, irske og tyske indvandrere i 1800-tallet. Under 1960’ernes udflytning til forstæderne flyttede de homoseksuelle ind. De har siden restaureret mange af husene. I dag er Castro blevet et meget mondænt kvarter.

Castro kvarteret er blevet er symbol for, at de homoseksuelle kan blive accepteret. Ud over alle de smukke huse er et af Castro’s varetegn og den mest populære bygning det gamle Castro Theatre, der er en gammel biograf fra 1922.

Castro, San FranciscoCastro, San FranciscoCastro, San Francisco

Det normale er unormalt i Castro

For os som mand og kone, er det normale unormalt i Castro kvarteret. Her er normen at du ser par, enten som to mænd eller to kvinder. Dejligt at opleve, at de homoseksuelle har et frirum, hvor vi andre bliver betragtet som de unormale.

Der er masse af cafeer, restauranter og barer i Castro område. Her summer det af puls og liv med en rigtig god stemning. Der er plads til forskelligheder og hvis du ynder studiet i, at studere andre mennesker, er Castro stedet at gøre det.

Castro, San FranciscoCastro, San Francisco

Bare at sidde og drikke en kop kaffe, mens du kigger på livet der leves. Du kan også kigge på de mennesker, der bare defilere forbi i håbet om, at der vil blive kigget på dem og at de dermed får daglige opmærksomhed.

F.eks. da vi oplevede en næsten nøgen mand tager en gåtur rundt i gaderne. Der blev ikke blev løftet så meget som et øjenbryn, da folk så den næsten nøgne mand. Det er ikke lige en hverdagsoplevelse du oplever så mange steder men i Castro er det hverdagen.

Castro, San Francisco

Castro kvarteret er livligt, spændende og anderledes. Som en udefrakommende er det dejligt, at opleve, hvordan San Francisco giver mulighed og åbenhed til at vi kan være forskellige som mennesker.

I Castro er det normale, unormalt