Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery er en romfabrik på St. Croix som du kan besøge. Cruzan Rum Distillery tilbyder rundvisning med efterfølgende smagsprøver. Vi ankom til Cruzan Rum Distillery og blev igen dejlig overrasket over, at der kun var få andre turister. Ved ankomsten blev vi mødt af den store sukkermølle, der stadig er på stedet og efter kort tid kom vores guide, som tog os med rundt på fabrikken.

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Ved ankomsten blev vi mødt af den store sukkermølle, der stadig er på stedet og efter kort tid kom vores guide, som tog os med rundt på fabrikken.

Det er mange år siden, der sidst blev dyrket store mængder sukkerrør på St. Croix, men produktionen af god rom har de bestemt ikke tænkt sig at opgive. I dag kommer melassen der benyttes til produktionen af rom på St. Croix, i store tankvogne fra Den Dominikanske Republik.

Rundvisningen på Cruzan Rum Distillery

Fabrikken er ikke super moderne og tankerne ledes hen til ”de gode gamle dage”, hvor du lavede spiritus på denne måde. Mange af de enorme sydende og boblende kar er helt åbne, så vi kunne komme helt tæt på.

Det som er svært at beskrive er duften (stanken), for hold da op, hvor var det en gennemtrængende udefinerbar duft som gennemsyrede hele stedet.

Vores guide var meget informativ og vi fik et godt indblik i rommens verden, imens vi gik rundt på destilleriet. På lageret fik vi også et syn ind til alle tønderne der ligger i årevis og lagre.

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Deres 12 årige lagret rom Cruzan Single Barrel Rum, regnes for en af verden bedste og serveres som en cognac. På fabrikken produceres desuden gode likører og 95% af fabrikkens produktionen sendes i tanke til New York, hvor den kommer på flaske.

Resten sælges på de Amerikanske Jomfruøer, hvor det er billigst på St. Croix. Det var en super interessant rundvisning og efter vi var færdig, samles vi alle henne i baren.

Smagsprøver

Nu skulle vi have smagsprøver og da to af os ikke skulle køre bil, blev der smagt på mange forskellige slags rom. Rommen blev serveret i hyggelige omgivelse hvor stemningen var god. Bartenderne var rundhåndet så der røg mange drinks røg over baren. Chaufføren mente da også at de to tøser var kommet i fnise humør.

Samlet er et besøg på Cruzan Rum Distillery et par spændende timer og en god oplevelse.

Smag rom i verdensklasse på Cruzan Rum Distillery.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »