Death Valley National Park med sin ekstreme hede – Californien, USA

Death Valley National Park med sin ekstreme hede har vi besøgt tre gange. Det er en af de mest underlige steder på jorden og hver gang vi har besøgt stedet, har vi oplevet noget nyt. Death Valley er en del af Mohaveørkenen i det sydlige Californien tæt på grænsen til Nevada. Dalen er 225 km. lang og er kendt for sin ekstreme hede og at det er af de laveste beliggende steder i verden. Death Valley Death Valley National Park laveste punkt ligger 86 meter under havets overflade. Der bliver her målt de varmeste temperaturer i verden. Du kører først langt oppe i bjergene, for derefter at kører ned i den golde dal.

Det ligner et månelandskab med meget begrænset vegetation. Der er masser af sand, sten og klipper som er grålige og ikke særlige kønne. Det er en meget barskt natur, næsten lidt uhyggelig. Death ValleyDeath ValleyDeath ValleyForslag til Road Trip – The Golden State, USA

Death Valley National Park med sin ekstreme hede

Vi havde dog en hel speciel oplevelse da vi besøgte stedet i juli 2013. Der var hedebølge og i besøgscentret talte de om at de havde målt 56,0 grader den dag vi var der. De regnede med at de kunne slå rekorden som er 100 år gammel hvor der blev målt 56,6 grader.

Nu er dette jo i skyggen og der blev advaret meget om denne ekstreme varme. Der var i området indlagt flere mennesker med hedeslag og heden ville ikke ende tage i USA på det tidspunkt.

Når vi gik udenfor mærkes det som om huden brændte, selvom vi var i skyggen. En ekstrem varme som vi ikke har oplevet før og som tog pusten fra os. Ude i solen, hvilket vi ikke kan anbefale i 50 graders varme, opholdte vi os kun i en kort periode. Huden brændte og læberne begyndte med det samme at krympe helt sammen. Så hav altid vand med og masser af benzin på bilen og begræns dit udendørs ophold.

Det var så ubehageligt, at vi et øjeblik blev helt forskrækket over hvor hurtigt du bliver dårlig i 50 graders varme og takkede højlydt for vores aircon i bilen. Hurra for den!

Death ValleyDeath Valley Foråret i Death Vally National Park

Vi valgte at køre igennem denne nationalpark for, at opleve den i foråret hvilket skulle være en meget anderledes oplevelse. Det som var meget anderledes var, at fra vores tidligere besøg i nationalparken som begge har været i juli måned har været temperaturene.  De gange har de været på over 50 grader men dette forår oplevede vi at der “kun” var 37 grader.

Det gjorde at vi kunne opholde os udenfor uden at bliver helt stegt. Vi kørte fordi de store sandklitter, der ligger smukt i det som mest er en stenørken. Vi kunne denne gang  gå udenfor og få nogle imponerende til de store sandklitter.

Den oplevelse som nok var den mest specielle dette forår, var at opleve at Death Vally kan være grøn og fuld af farve. Om foråret blomster de vilde blomster hvilket giver en smuk farveoplevelse af denne ellers meget golde ørken. Så at opleve alt dette denne smukke forårsdag, var noget helt fantastisk.Death Valley National ParkDeath Valley National ParkForslag til Road Trip – The Golden State, USA