Den gamle bydel – Zürich, Schweiz

Den gamle bydel i Zürich er hyggelig af gå rundt i med de brostensbelagte gader. Byen er meget charmerende og rigtig  interessant. Du går ad snoede gader og kan kigge på bygninger fra 1500- og 1600 tallet. Det er behageligt, fordi området er gågade, så meget afslappende og roligt uden generende støj fra trafikken. Den gamle bydel – Zürich, Schweiz

Shopping i den gamle bydel

Midt inde i den gamle bydel i Zürich, er der masser af muligheder for, at shoppe og ja, selvfølgelig er der masser af souvenir butikker med det sædvanlig indhold som disse butikker rummer overalt i verden.

En masse ligegyldige ting, som du syntes kunne være sjovt at tage med hjem. Hjemme igen er der ingen der aner, hvorfor indkøbet virkede som en god ide på daværende tidspunkt og slet ikke hvor du skal gøre af den indkøbte genstand.

Den gamle bydel – Zürich, Schweiz

Bygninger

Bygningerne i den gamle bydel er rigtig smukke med masser af små detaljer som gør dem meget specielle og på en underlig måde næsten personlige. Det var en fornøjelse at studere disse bygninger som virkelig er vedligeholdt med stor respekt for den oprindelige bygning. Bygninger som giver kant, charme og medvirker til at byen er personlig og hyggelig at gå rundt i.

Den gamle bydel – Zürich, SchweizDen gamle bydel – Zürich, SchweizDen gamle bydel – Zürich, Schweiz

St. Peter-Kirken

I den gamle bydel ligger St. Peter-Kirken som er fra 12.-13. århundrede sjovt placeret i de kringlede gader. Det er den ældste sognekirke i Zürich fra middelalderen. Det som er meget markant ved denne kirke er tårnuret.

Uret må været uret over alle ure da det har Europas største urskive med en diameter på 8,70 meter, hvilket betyder at når der tilbagelægges 1 minut svarer det at viseren flyttes  45 cm. på skiven. Vildt med et så stort ur, så man kan holde øje med klokken langt væk.

Den gamle bydel – Zürich, SchweizDen gamle bydel – Zürich, Schweiz

Byen skilles ad med de to floder

Når du går rundt inde i den gamle bydel, bliver den delt i en østlig del og en vestlig del, af de to floder Sihl og Limmat. Vand inde midt i en gammel bydel skaber det altid en masse atmosfære. Det giver en by meget mere karakter, hvilket også er tilfældet i Zürich.

Det er også her ved floden at man får den smukkeste udsigt til Zürich vartegn, katedralen Grossmünster med sine to karakteristiske tårne. Et imponerende og meget smukt byggeri.

Den gamle bydel – Zürich, Schweiz Den gamle bydel – Zürich, Schweiz Den gamle bydel – Zürich, Schweiz

Ingen tvivl om at den gamle velbevarede bydel i Zürich er en fornøjelse at bevæge sig rundt i, især hvis du som os er så heldige at solen skinner, på en rimelig varm forårsdag.