Den smukke gotiske Marienkirche – Rostock, Tyskland

Den smukke gotiske Marienkirche eller St. Mary’s Church of Rostock på Ziegenmarkt, er en stor murstens gotisk kirke. Den blev bygget i det 13. århundrede, senere udvidet og ændret i slutningen af det 14. århundrede til den nuværende form. En smuk kirker der pryder Rostock by.

Marienkirche, RostockMarienkirche, RostockMarienkirche, Rostock

Det enorme tårn med en barok alterne i toppen blev først færdiggjort i slutningen af 18. århundrede. Udefra er bygningen utrolig smuk, som den ligger lidt presset inde mellem andre bygninger med kanten ude til det store torv. Næsten lige meget hvor du opholder dig i Rostock kan du skimle lidt af den smukke gotiske Marienkirche.

Indenfor i  Marienkirche

Inde i kirken blev vi overrasket over, hvor storslået kirkerummet er med de smukke hvælvinger i loftet som meget usædvanligt var (næsten) hvide. De hvide lofter sammen med de meget smukke enorme vinduer gør, at kirkerummet virker overraskende lyst, hvilket er usædvanligt i gamle kirker. En del af de enorme vinduer er prydet med meget smukt farverigt glasmosaik.

Marienkirche, RostockMarienkirche, RostockMarienkirche, Rostock

Alteret og orglet

Det høje alter, udformet i træ blev bygget i 1721 og viser tre billeder:

Øverst: Effusion af Helligånden
Midten: Opstandelsen
Nederst: Den sidste nadver

Alteret er imponerende men det store orgel er nok mere markant. Det blev designet og bygget i 1770. Der er siden været løbende ændringer og i sin nuværende form indeholder det 83 stoppere og 5.700 piber.

Marienkirche, Rostock

Atomiske ur

Det mest specielle den smukke gotiske Marienkirche er det atomiske ur der blev bygget i 1472. Uret er det eneste af sin art, der stadig er funktionsdygtigt med dets oprindelige urværk. Det består af tre ting:

Øverst: Jesus går rundt om sine disciple.
Midten: Ur med stjernetegn, månefaser og måned.
Nederst: Kalender som er gyldig indtil 2017.

Der er rigtig mange smukke detaljer, at kigge på inde i Marienkirche og du bør helt sikkert værdige denne imponerende kirke et stop når du er på oplevelse i Rostock.

Marienkirche, RostockMarienkirche, Rostock

Marienkirche, RostockMarienkirche, RostockSnyd ikke dig selv for et besøg i denne smukke kirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »