Donautårnet byen set fra oven – Wien, Østrig

Donautårnet byen set fra oven og tårnet spottede vi meget hurtigt efter vores ankomst til Wien ude i horisonten. For os som elsker høje bygninger kom spørgsmålene med det samme: Kunne vi komme op i det? Er det et TV-Tårn? Dette kunne vi heldigvis, så transportmulighederne blev undersøgt. 

Donautårnet - Wien, Østrig

Transport

Vi fandt hurtigt et tog og derefter en sporvogn som kunne fragte os til Donauparken, hvor tårnet er placeret. Dette kunne vi heldigvis, så transportmulighederne blev undersøgt. Vi fandt hurtigt et tog og derefter en sporvogn som kunne fragte os til Donauparken, hvor tårnet er placeret.

Efter vi havde stået af toget skulle vi igennem det store parkområde. Vi nød turen igennem den smukke park, som tårnet er omgivet af, inden vi var fremme ved vores mål – Donautårnet.

Donautårnet - Wien, Østrig

Donautårnet - Wien, Østrig

Fakta om Donautårnet

Donautårnet blev opført i anledningen af Wiens internationale haveshow og er senere blevet en del af Wiens skyline. Det er et populært udsigtspunkt. Tårnet er 252 meter højt og den højeste bygning i Østrig.

I tårnet er der en udsigtsplatform og to restauranter. Selvom det ligner et tv tårn har det ikke det formål, men det bærer dog antenner til mobilnetværk og radiostationer.

Donautårnet - Wien, Østrig

Donautårnet byen set fra oven

Efter billetten var købt tog vi den lynhurtige elevator op til udsigtsplatformen. Så i løbet af 35 sekunder var vi oppe på udsigtsplatformen som ligger i 150 meters højde. Heroppe fra fik vi virkelig en utrolig smuk udsigt over Wien og omegn. Selvom der var overskyet fik vi dog set masser af Wien og hvor smuk byen også er ovenfra.

Donautårnet - Wien, Østrig

Donautårnet - Wien, Østrig

Donautårnet - Wien, Østrig

Donautårnet byen set fra oven

Vi havde en god oplevelse, med en smuk udsigt fra tårnet. Et tårn som ligger i en smuk park i fredelige omgivelser og behagelig tæt på centrum. Du skal bestemt besøge Donautårnet, hvis du vil se Wien fra oven!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.