Etna den ulmende vulkan – Sicilien, Italien

Etna den ulmende vulkan, havde vi lige siden vores ankomst til Sicilien, set i det fjerne. En kæmpe vulkan, som majestætisk lå i baggrunden og holdt øje med os. Lige meget hvor vi opholdte os, kunne vi se denne kæmpe tårne sig op i baggrunden. Efter et par dage besluttede vi, at nu skulle vi se nærmere på det både fascinerende og skræmmende naturfænomen, som en vulkan er.

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Fakta om Etna

Etna den ulmende vulkan, er den største vulkan i Europa. Den er 3.320 meter høj, 40 km. i diameter og omkring 200 km. i omkreds så det er lidt af en kæmpe. Igennem årerne har Etna desværre også adskillige begravede landsbyer på sin samvittighed.

Etna er næsten konstant aktiv, hvilket er godt da vulkanen dermed aldrig når, at blive helt lukket af en farlig lava prop. Det er derfor ikke tilstrækkelig kræft i Etna til at den kan hæve lavesøjlen helt op til toppen på 3.320 meter og derfor bryder lavaen ud i mindre områder på siderne.

Det kan dog aldrig forudsiges, hvor vulkanen næste gang slår en revne og dermed ”hoster” lava op. Fra Etna stiger der dagligt damp op fra toppen og i tv hørte vi også om mindre udbrud imens vi var på Sicilien. Men den dag vi besøgte Etna, så vulkanen heldigvis meget fredelig ud.

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vores tur til Etna

Vi begyndte vores opstigning fra bjergets nordlige side fra byen Linguaglossa. Målet var Piano Provenzana i 1.800 meters højde. Det er så langt, som du må køre i egen bil.

Turen opad til Etna startede i smuk natur på rimelige veje, men vi havde ikke kørt langt før vi kunne begynde at se lavaen som lå aflejret og lignede store lavafloder langs med vejen. Jo længere vi kom op ad vulkanen des mere blev den helt sorte lava mere og mere dominerende. Et fascinerende syn med den helt sorte lava i kontrast til den hvide sne, der i baggrunden kan ses på toppen.

Efter en gåtur ude på den nu kolde lava, var vi slet ikke i tvivl om, at det er meget store kræfter der er på spil, når en vulkan går i udbrud og sender tons tungt glødende varmt lava ned af bjergets side.

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Kaffe i Sant’Alfio

På vej ned fra vulkanen stoppede vi en lille by, Sant’Alfio. Byen er super hyggelig med stejle og snoede gader. Det var blevet tid til en kop kaffe med søde sicilianske specialiteter. Vi fandt tilfældigt La Spina Carmelo Pasticceria Bar. Solen skinnede fra en skyfri himmel og nu nede fra det kolde bjerg, var der igen varme i luften. Vi nød vores kaffe udenfor i det gode solskinsvejr, inden turen gik tilbage til Giardini Naxos.

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Vulkanen Etna – Sicilien, Italien

Etna den ulmende vulkan

En helt fantastik dag på Sicilien med naturoplevelser i verdensklasse. Fascinerende at være så tæt på Etna den ulmende vulkan. Vi var slet ikke i tvivl om naturens kræfter og fik ved selvsyn set de skader som vulkanen kan forårsage – ret vildt! Selve turen dertil var en oplevelse i sig selv og at turen sluttede med kaffe i en hyggelig by, medvirkede til at dagen var perfekt.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.