Eureka den højeste skyskraber – Melbourne, Australien

Eureka den højeste skyskraber i Melbourne, så selvfølgelig skulle vi op i den. Os som elsker høje bygninger ville da ikke gå glip af den chance, nu når det var muligt at komme op i bygningen. En skyskraber med en højde på 297,3 meter, som har et observations dæk lige under toppen, som kaldes “Eureka Skydeck”.

Melbourne

Melbourne

Fakta om Eureka

Eureka var i 2013 den 14. højeste beboelsesejendom i verden. I øjeblikket er det den 98. højeste bygning i verden så stadig lidt af en præstation. Tårnet er placeret i Southbank distriktet i Melbourne.

Eureka byggeriet begyndte i august 2002 og Eureka blev officielt åbnet den 11. oktober 2006. Projektet blev designet af Melbourne arkitektfirma Fender Katsalidis Architects og blev bygget af Grocon (Grollo Australien).

Eureka-tårnet er opkaldt efter Eureka palisadefort, et oprør i den victorianske guldfeber i 1854. Dette er meget velovervejet blevet indarbejdet i bygningens design. Bygningen har en guldkrone som er ægte guld, endda 24 karats guld og den skal repræsentere guldfeberen. Der er desuden også en rød stribe. Den skal symboliserer blodet fra oprøret.

Bygningen er vildt smuk, synes vi. Her på denne solskinsdag strålede stål, guld og den røde stribe. Vi nød synet af bygningen.

Eureka Skydeck - Melbourne, Australien

Vores oplevelse i Eureka, den højeste skyskraber

Efter vi havde købt vores billet, tog vi meget forventningsfulde elevatoren op til elevatoren op Eureka Skydeck. Skydecket ligger på 88. etage. Heroppe fra fik vi i det dejlige klare solskinsvejr, en helt fantastisk udsigt over Melbourne. At se byen oppe i højden, i en 360 grader vinkel var en vild oplevelse og et syn vi aldrig bliver trætte af.

Selve området hvor bygningen ligger er nede ved floden. Her er der masser af hyggelige restauranter og cafeer som har udsigt til floden.

Eureka Skydeck - Melbourne, AustralienEureka Skydeck - Melbourne, AustralienEureka Skydeck - Melbourne, Australien

Eureka Skydeck - Melbourne, AustralienEureka er en af de smukkeste skyskrabere i verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »