Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro – San Francisco, USA

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro i San Francisco. En hængebro som spænder over Golden Gate udmundingen af San Francisco bugten i Stillehavet. En bro som er et ikon for USA og San Francisco. Der er nogle rigtig gode muligheder for at lave et stop ved broen så du kan se den i sin fylde længde.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro

Golden Gate Bridge er med sit 1.280 meter lange spænd, den længste hængebro i verden, da den var færdig i maj 1937- Den holdt denne rekord indtil 1964. Inklusive tilkørselsramperne er Golden Gate Bridge 2.727 meter lang og har en brede på 25 meter.

Pylonerne stiger 220 meter højt op i himlen. Broen forbinder San Francisco på den nordlige spids af San Francisco halvøen med Marin Country, som en del af U.S. Highway 101 og California State Highway 1.

Uden at havde dokumentation for det, er Golden Gate Bridge nok en af de mest fotograferet broer i verden. Et ikon og det vi alle forbinder med San Francisco.

Vores tur over Golden Gate Bridge

Det kunne for os ikke være bedre måde at starte et Road Trip. En køretur henover smukke Golden Gate Bridge, en skøn aprils dag i høj sol ja, – vi var helt euforiske. En gammel drøm som blev indfriet til fulde. En drøm om at køre over den i klart vejr.

Vi var heldige, solen skinnede i hele San Francisco fra en skyfri himmel. Temperaturen var helt oppe på 25 grader og der var ingen tåge eller havgus. Vi var bare så heldige for selvom det kun var april måned var det sommervejr. Et vejr som gjorde at vi kunne nyde broen fuldt ud.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Udsigtspunkt til Golden Gate Bridge fra sydgående retning

Når du passere broen fra San Francisco siden, skal du holde helt til højre. Lige efter broen er der mulighed for at køre ind på en holdeplads med et udsigtspunkt til Golden Gate Bridge. Du får frit udsyn til en udsigt over byen, til Alcatraz og den omkringliggende smukke natur.

Synet af den røde bro er smukt især med kontrasten til det blå vand. Et vand som har en meget stærk strøm og du kan se alle strømspillene som kan virke lidt skræmmende.

Der er også mulighed for at gå eller cykle over Golden Gate Bridge.

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge

Vejret ved og på Golden Gate Bridge

Vi er rigtig glade for at have oplevet Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro, i al sin pragt i solskinnet. Ofte er vejre uklart, diset og du kører igennem en dyne af havgus. Sidste gang vi kørte over i 2008, var det i den sædvanlige San Francisco dis. Dengang fik vi ikke fik muligheden for at se hele broen men kun dele af den igennem disen. En køretur over broen i det typisk San Francisco vejr.

Golden Gate Bridge - San Francisco, USA

Golden Gate Bridge - San Francisco, USA

Indlægget opdateret i april 2016.

I april måned havde vi fornøjelsen at køre over Golden Gate Bridge igen. En bro vi aldrig kan få nok af. Denne gang kom vi nord fra San Francisco og det gav os en ny mulighed for at se broen fra en anden vinkel.

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro - San Francisco, USA

Rastepladserne fra nordgående retning

Fra nordsiden er det muligt at tage en frakørsel lige før du kører ind på broen. Her bliver du ført op ad skråningen og der er tre forskellige udsigtspunkter. De to er bare steder hvor du kan holde og se broen med ved den sidste rasteplads skal du ud en lille gåtur.

Efter du har gået et lille stykke på stien åbner der sig et helt fantastisk syn. Du står oppe og kigge ned på broen. Ret vildt! Vi var endda så heldige at det var i klart vejr, solen skinnede og vi fik et imponerende syn til Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro.

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro - San Francisco, USA

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro - San Francisco, USA

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro - San Francisco, USA

Golden Gate Bridge den ikoniske røde bro - San Francisco, USA

Vores tip til kørsel i bil over Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge er en betalings bro og det koster DKK 33 at passere den. Det er ikke muligt at betalte kontant. Enten skal du forud registrere bilen på en hjemmeside eller som vi valgte, at betalte et service gebyr til biludlejeren på yderligere DKK 27.

Det koster så i alt DKK 60 pr. vej for en tur over Golden Gate Bridge.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »