Græsk Tapas – Karpathos, Grækenland

Græsk Tapas skal du prøve  i Grækenland. Det græske køkken er ikke et af de store køkkener, men det er bestemt autentisk. Fra de cremede tzatziki-varianter, græske salater til klassiske nationalretter, som den lækre moussaka og den skønne stifado. Det græske køkken, er betestemt værd at sætte tænderne i.

De enkelte græske retter, lavet på friske råvarer og godt krydrede med bl.a. mynte, hvidløg, oregano, timian, citron, persille og kanel.

Fisk og skaldyr krydres med hvidløg, citron, olivenolie og grilles, mens lam indgnides i mynte, hvidløg og helsteges over åben ild.

Den bedste måde af komme hel vejen rundt i denne paletter af retter på er ved, at bestille græsk tapas, også kendt som meze. Her får du muligheden for at få 8-12 græske retter i små portioner og dermed komme rimelig godt rundt i dette velsmagende køkken.

Græsk tapas på Karpathos - Grækenland

Græsk tapas varierer som regel hver dag, alt efter den enkelte restaurant. Så de gange vi har bestilt tapas indeholdte det også en spænding i, hvad der præcis på denne dag blev serveret for os.

Ingen fast menu på forhånd, men en dejligt overraskelse hver gang en tallerken blev sat foran os. Medmindre man selvfølgelig ikke køber en fast menu, men istedet selv sammensætter sit meze ud fra menukortet.

Eksempel på en græsk tapas

Et eksempel på græsk tapas som vi fik i Pigadia på Karpathos kunne være disse retter:

  • Moussaka: Aubergine, kødsovs, kartofler og bechamelsovs.
  • Græske kødboller: Kødboller som er stegt, stegte kartofler og en tomatsovs
  • Tzatziki: Yoghurt tilsat reven agurk og masser af hvidløg
  • Peberfrugter: Grillet peberfrugter som er overhældt med en dressing
  • Saganaki med rejer: Stegte rejser lagt i en sovs af tomater tilsat fetaost
  • Kylling: Små kyllingstykker viklet ind i bacon
  • Zucchini fritters: Revet zucchini som er krydret og derefter friture stegt
  • Indbagt: Med fyld af ost og skinke derefter friture stegt
  • Filodej: Dej fyldt med oksekød og derefter frisure stegt
  • Oste boller: Frityre stegte osteboller
  • Dessert: Græsk yoghurt med kompot.

Græsk tapas på Karpathos - GrækenlandGræsk tapas på Karpathos - Grækenland

Drikkevarer

Retterne på Karpathos bliver serveret med enten vand, vin eller øl. Dertil kan du vælge at udvide med Ouzo, som er en anis-baseret brændevin, Grækenlands nationaldrik eller med et glas Retsina, som er hvidvin tilsat harpiks.

Retsina deler vandende, enten syntes du det smager himmelsk, ellers er det noget af det mest forfærdige man har smagt. Vi tilhører den sidste gruppe.

Græsk tapas på Karpathos - Grækenland

Positiv oplevelse af smage græsk tapas

vores tur til Karpathos prøvede vi græsk tapas flere gange og blev hver gang positivt overrasket. Det var virkelig lækker græsk mad, som gav os en mulighed for at få små portioner af en masse retter. En anbefaling vi kan give videre, hvis du er nysgerrig på den græske mad eller hvis i skal sidde og nyde en god aften, efter en lang dag ved stranden.

Tip: Udlad at bestille dessert. I Grækenland er der en dejligt tradition som medfører, at du altid får en dessert, frugt, Ouzo eller lignende når du beder om regningen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »