Guide til valg af rejsemål

En Guide til valg af rejsemål og hvordan vi vælger, vores næste rejsemål. Vi får ofte spørgsmålet hvorfor vi har valgt, at rejse lige præcis dertil.  Spørgsmål om vi selv har planlagt rejsen eller om vi har købt, den som en pakkerejse. Vi har derfor lavet en guide.

Guide til valg af rejsemål

Vi planlægger selv

For at svare på det sidste først, så planlægger vi næsten altid selv vores rejser som vi skriver om, i vores guide til valg af rejsemål. Vi har svært ved, at skulle indordne os under en færdig pakkerejse, hvor vi ikke selv kan bestemme og prioriterer eller bare være impulsive.

Nogle gange er det tilfældigt hvordan vi vælger det rejsemål, vi rejser hen. Det kan det være en gammel drøm om, at besøge et land eller se en bestemt ting. Det kan være tidspunktet på året, et godt tilbud på en flybillet, varigheden af ferien eller økonomien.

Guide til valg af rejsemål

Vi har i nedenstående, guide til valg af rejsemål skrevet om de forskellige step, som du kan bruge til valget af dit næste rejsemål.

1. Ideer og inspiration til rejsemålene

Søg din information om rejser på de forskellige medier. Du kan f.eks. læse bøger, blade, aviser, rejseblogs eller se tv-udsendelser. Går på rejsemesser, events eller tal med mennesker omkring dig, som vil udveksle deres rejseoplevelser med dig.

Du kan tilmelde dig nyhedsbreve som omhandler rejser. Bruge de sociale medier som f.eks. Twitter, Instagram og Facebook, hvor du kan hente masser af inspirationen til dit næste rejsemål.

Der er selvfølgelig også den allerbedste inspirationskilde, rejseblogs. De kan give dig masser af inspiration, gode råd og masser af tips. Et rigtig godt sted at få en ide til valg af rejsemål. Mange rejseblogger har desuden skrevet guides som denne, gudie til valg af rejsemål, som du kan have gøre brug af eller få ideer fra.

Hvordan vi udvælger vores rejsemål

2. Flybilletten

Da flybilletten normalt er den økonomiske dyreste del af en rejse, vægtes den højt i vores valg. Så måske skal dit valg af en rejse, starte med et af en flybillet og kig på lidt mere, end bare prisen. Se om du har en mellemlanding, tidspunktet på dagen, om vi kan flyve direkte og evt. også hvilket bonus program selskabet har.

Du kan desuden tilmelde dig flyselskabers nyhedsbreve. De tilsender dig mail med tilbud eller når de har kampagner. Her kan du ofte få et godt tilbud på en flybillet, som måske kan være afgørende for dit valg af rejsemål.

United Airlines First Class

Mellemlanding og fordele

En mellemlanding kan også være en fordel. Den kan være en årsagen til, at du tager et ophold i et land, som du ellers ikke umiddelbart havde i dine tanker.

Et eksempel: 

Vi besøgte Doha i Qatar på vej hjem fra en rejse til Malaysia. Det var fordi vores flybillet var med Qatar Airways og vi havde en mellemlanding i Doha.

Om flyselskabet tillader StopOver, med mulighed for overnatning ved mellemlandinger er meget forskelligt mellem for de enkelte selskaber. Derfor er det vigtig at du tjekker betingelserne for den enkelte billet.

De forskellige muligheder ved køb af din flybillet

 • Brug diverse flybillet søgemaskiner, når den bedste og billigste flybillet skal købes. Det kan også tit være en fordel, at købe billetten direkte hos flyselskabet.
 • Undersøg også om nogle af billetterne er billigere, at købe separat hvis du skal til flere rejsemål. Vi har tit oplevet, at det er billigere at købe en returbillet og efterfølgende købe de andre billetter separat især, hvis der er tale om indenrigsflyvninger.
 • Søg på dage udenfor weekenderne, her er der penge at sparre. Men generelt er priserne på flybilletter, som prisen på aktier, de går op og ned. Så søg på forskellige dage og gentag gerne søgningen over en periode, da flyselskaber løbende sætter nye billetter til salg.

Hovedreglen er, at du skal købe dine billetter i god tid, inden du ønsker at rejse. Den primær faktor for prisen er hvor mange frie pladser der er, på en given adgang. Altså udbud og efterspørgsel. En sidste øjebliks billet, er som regel meget dyr.

Karpathos, Grækenland

3. Varighed af rejsen

 • Valg af rejsetiden afhænger af, hvor lang tid du har til rådighed til din rejse. Forlængede weekender, synes vi ikke skal hest ikke have mere end 3 timers flyvetid.
 • Oversøiske rejsemål skal der helst være minimum 14 dage at rejse i ellers mener vi, at der går for meget tid med jetlag og transport.
 • Hvis du har mere end 14 dage til rådighed, kan du evt. vælge at kombinere flere oplevelser eller lande.

4. Tidspunktet

I vores guide til valg af rejsemål er vi nød til at skrive lidt om tidspunktet. Der er nemlig stor forskel på priserne afhængigt af, hvornår du rejser. Som regel har du i Danmark ferie på i de samme perioder, hvor andre også har det. Det hæver selvfølgelig priserne markant. Det optimale, hvor du kan få mest rejse for pengene, er at rejse uden for de forskellige højsæsoner. Det samme gør sig gældende for rejser, i forbindelse med helligdage.

Udover at prisen er lavere udenfor højsæsonen, er der samtidig den bonus at der er færre turister. Det afhænger selvfølgelig af de forskellige landes helligdage, som ikke altid er de samme som vores. Så husk at tjekke det.

Warszawa, Polen

5. Vejret

Vejret kan også være en stor faktor for valg af rejsemål. Nu kommer det selvfølgelig an på hvilen type ferie du vil på om det er skiferie, badeferie eller f.eks. en vandreferie. Det er en derfor en god ide at tjekke vejret på et udvalgt rejsemål.

Et par eksempler på vejet:

 • Hvis du krydser ækvator er årstiden omvendt end i Danmark. F.eks. sommer i Danmark er syd for ækvator vinter.
 • I ørkenområderne er der ulideligt varmt i sommermånederne. Der bliver snildt over 40 grader.
 • I mange lande især i Asien er der lange perioder med regntid.
 • Nogle lande har en sæson hvor der er risiko for tyfoner.

6. Økonomi

Vi har selv valgt, at bruge vores penge på rejser i stedet for ting. Det betyder, at vi i hverdagen er rimelig nøjsomme for, at kunne sparre penge til vores rejser. Men der er altid penge at sparre ved, at være lidt opsøgende.

Her giver vi dig et par sparretip

 • Tilmeldt dig flyselskabernes bonus programmer, det giver over tid bonuspoint. Point som er nok til, at det kan udløse en flybillet hvor vi kun skal betale skatterne.
 • Tilmeldt dig hotel bookings sider. De har jævnligt tilbud på overnatninger eller f.eks. køb 10 nætter og få en gratis eller en % del du kan sparre ved bestillingen.
 • Tilmeld dig til et bonus program hos et bestemt biludlejningsselskab. Over tid giver dine point dig en del fordele som f.eks. gratis opgradering, direkte afhentning og aflevering af din bil uden kø eller besparelser på forsikringer.
 • Tilmeldt dig de store hotelkæders bonus programmer, hvor du optjener bonuspoint. De kan på et tidspunkt indløses til gratis overnatninger.

Medlemskaberne medfører selvfølgelig, at du får mange kort og mails som du skal forholde dig til, men der er virkelig mange penge at sparre. Der er også en sidegevinst ved medlemskaber. Vi har tit oplevet, at fordi vi er medlemmer får vi ofte bedre service og chancen for opgraderinger er større.

Tag et kig på det samlet rejsebudget. Selvom flybilletten til Østen er dyr, kan det tit blive opvejet af de meget billigere leveomkostninger og hoteller. En 14 dages rejse til Østen kan ofte være billigere, i det samlet budget end en uge i Sydeuropa.

Guide til valg af rejsemål

7. Valget skal tages

Vi har selv nogle faktorer som vi vælger udefra, så måske kan du bruge nogle af vores ideer.

 • Som udgangspunktet vælger vi altid steder, vi ikke har besøgt tidligere. Der er dog nogle enkelte undtagelser. Der er steder i verden som vi bare ikke kan få nok. Steder som vi gentagende gange vender tilbage til, det har du sikkert også selv. Vores er Las Vegas, Bangkok og San Francisco.
 • Det kan være en bestemt seværdighed eller et verdens vidunder som vi gerne vil opleve. F.eks. det år hvor vi ville oplevede et af verdens naturvidundere Iguazu vandfaldene, for bagefter at rejse til Rio de Janeiro for at se Kristus figuren, Christ the Redeemer som er et af verdens 7 nye vidundere.
 • Hvis du har en passion eller interesse kan det være dit valg for rejsemål. Vi er blandt andet vilde med TV-Tårne og høje bygninger generelt. Så en af vores ferier blev valgt fordi vi skulle se et TV-Tårn. Vi startede med at rejste til Toronto fordi vil ville besøge CN Tower, dette kombinerede vi så med Florida, hvor vi tog på Road Trip.
 • Din slut eller begyndelse destination. Vi valgte et år, hvor vi ville til Emiraterne, at startede med en tur til Maldiverne. Grunden til det var, at vi fandt gode biliige flybilletter, so gav os den mulighed.

Iguazu Falls - Argentina

8. Arbejde

Det kræver en del arbejde, at planlægge sine egne rejser og vælge rejsemål. Du er nød til at bruge en del tid på at undersøge en masse ting. Det kan være alt fra visum, hoteller, fly og anden transport til seværdigheder.

Men den tid du bruger på det, kan måske give dig en meget større glæde og forventning til din kommende rejse. Det gør at din rejse, bliver lige præcis den oplevelse som passer til dig – og eller din familie.

9. Rejseforslag

Hvis du synes det virker uoverskueligt, at skulle planlægge din egen rejse og vores guide til valg af rejsemål ikke hjælper dig, kan du evt. bruge vores rejseforslag. Her giver vi dig et bud på, hvordan du kan kombinere en rejse. Vi har lavet vores personlige anmeldelser af hoteller, restauranter. Her har vi oså beskrevet vores ruter og vores personliglie oplevelse af attraktioner.

Cook Island

Send os en kommentar eller en mail

Vi håber, at vores guide til valg af rejsemål, kan hjælpe dig. Er der noget vi mangler, så send os en kommentar eller en mail så vi evt. kan opdatere vores guide til valg af rejsemål.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »