Harlem – New York, USA

Harlem er et stort kvarter i den nordlige del af Manhattan. Kvarteret Harlem er opkaldt efter en landsby i Holland, som hedder Haarlem. For os europæere er kvarteret nok mest kendt eller vel nærmere berygtet for sine bander, kriminalitet og slum.

Harlem – New York, USA

Fakta om Harlem

Siden 1920érne har Harlem været kendt som centrum for afrikanskamerikanere, både kulturelt og erhvervsmæssigt. For ikke særlige mange år siden, var det overhoved ikke sikkert for en hvid, at bevæge sig rundt i Harlem. Det er med årene blevet mere afslappet, selvom visse områder stadig er usikrere at færdes i. Det frarådes på det kraftigste at være i kvarteret efter mørkets frembrud.

Vi var lidt modige og tog metroen den lange vej til Harlem fra vores hotel. Vi havde inden besluttet, at vi kun ville færdes på de store trafikerede veje som det også bliver tilrådet.

Harlem – New York, USA

Vores oplevelse i Harlem

Vi ankom og kunne med det sammen opleve, at vi var de anderledes – dem med den   “forkerte” hudfarve. Der er langt imellem lyst hår, hvid hud og blå øjne. Men umiddelbart virkede der meget rart med en god stemning, så vi slappede hurtigt af. Vi nød det tidlige forår, hvor solen skinnede og de smukke træer som lige var sprunget ud.

Vi gik rundt i området og shoppede lidt. Især Maria skulle jo ind i alle de spændende butikker. Måske havde de noget her, som hun ikke ville kunne finde andre steder i New York.

Ellers var der mulighed for at købe ting hos en af de mange gadesælgere der havde ”åbnet” deres butik, med et lille tæppe på fortovet. Her ville de gerne sælge dig en Louis Vuitton taske til en god pris og i den bedste kopi.

Harlem – New York, USA

Harlem – New York, USA

Tyveri i Harlem

Vi oplevede også i Harlem, at stå udenfor en butik hvor der var masser af tøjstativer udenfor. Vi stod bare og kiggede lidt rundt da der kom to kvinder gående forbi disse tøjstativer. Den ene tog noget tøj fra stativet og gik bare videre, som om det var den mest naturlige ting i verden. Hun skulle i hvert fald ikke indenfor i butikken og betale.

Vi tænkte lige på det tidspunkt, at måske er kvarteret ikke så sikkert et område som vi umiddelbart havde fået indtrykket af. Hvis du bare kan stjæle og være ligeglad, selvom der står to personer og kigger på. Indrømmet vi skulle ikke nyde noget af at råbe op om det og vendte hovederne den anden vej og legede lidt strudse legen.

Harlem – New York, USA

Apollo Theater

Vi skulle selvfølgelig også se Apollo Theater, som blev åbnede i 1914. Den store berømmelse kom til Apollo Theater da en hvid igangsætter Frank Schiffman, overtog det i 1934. Han åbnede et teater for alle racer og gjorde det til Harlems mest berømte underholdningssted med en masse legendariske kunstnere som f.eks. Billie Holiday og Duke Ellington.

Harlem – New York, USA

Harlem – Hvad synes vi

Vi synes det var en god oplevelse at besøge Harlem og umiddelbart synes vi at skrækbilledet omkring, hvor farligt der er, virker en del overdrevet. På mange områder har Harlem alt det der skal til for, at blive et af New Yorks nye in-steder.

Måske bliver Harlem det nye in-sted i New York. Hvad tror du?

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.