Rejsetanker om Hawaii ‏

Rejsetanker om Hawaii og drømme rejsemålet Hawaii, har vi haft lidt svært ved at finde. Men vi har for det meste nydt og været glade for, at have oplevet Hawaii. Det rigtige Hawaii var dog efter vores mening ikke Honolulu og Waikiki beach, som vi synes “bare” er en overfyldt turist by. En by som lige så godt kunne ligge tusind andre steder i verden og f.eks. hedde Costa del Sol eller lignende.

Hawaii

Vi fik først en fornemmelse af, det som vi tror, er det rigtige Hawaii, da vi tog flyet til Maui. Vi fik her den eksotiske fornemmelse, som vi havde forventet af øerne. Hawaii er ikke Bounty øer som Maldiverne eller Cook Island kun med store hvide sandstrande. Hawaii er vulkan øer, naturen er både smuk og barsk og mange steder består kysten kun af store sorte lavasten.

Amerikansk og alligevel ikke

Hawaii er en amerikansk stat, men vi oplevede ikke at der var særlig amerikansk. Hawaii er sin helt egen. Tingene helt derude på øerne går ikke så stærk og serviceniveauet er slet ikke på samme højde som på fastlandet. Tingene er meget tilfældige og de lokale er helt klart gået på ø-tid. Uden at skulle lyde som en knibsk europæer, savnede vi at de var lidt mere omhyggelige med rengøringen.

HawaiiHawaii

Klimaet

På Oahu (øen med Honolulu) var vejret rimeligt stabilt, sol en smule overskyet ved middagstid og opklaring igen om eftermiddagen. Regnen faldt heldigvis kun om natten. På Maui oplevede vi et klima, som kunne skifte på 30 minutter. Fra vindstille til blæst og fra sol til overskyet eller regnvejr. De bedste tidspunkter var om morgen og formiddagen, hvor der som regel var vindstille med sol.

HawaiiHawaii

Maui

Maui havde vi meget glæde af vores lejebil. Vi var hele tiden ude at køre øen rundt og i kombination med gåturene, fik set de mest fantastiske smukke ting. Ting som vi ikke tror, kan opleves så mange andre steder i verden.

Vi oplevede meget på Maui og fik set et hav og natur som slog benene væk under os. Vi havde slet ikke en forestilling om, at der kunne være en så mangfoldig natur, på et så lille stykke land.

Frodig regnskov, sukkerrørs plantager, vulkaner der var golde på den ene side og frodige på den anden, havet, strandene som havde sand i farveskalaen hvidt til helt sort. Et hav der var blikstille nogle steder samt fyldt med strømme og store bølger andre steder.

HawaiiHawaii

Vi kommer gerne tilbage til Hawaii

Vi har bestemt været glade for vores oplevelser og kunne godt vende tilbage til Maui, men Honolulu var spild af tid. Vi vil også gerne se Pearl Harbor som desværre ikke kunne lade sig gøre da vi var der. Vi var ikke lige forberedt på at  vi skulle bestille billetter 2 måneder før – velkommen til højsæsonen. Derudover er der jo en del flere Hawaii øer, som vi mangler at udforske.

Det ville også være en stor oplevelse, at tage til Maui om vinteren, hvor vi ville kunne opleve pukkelhvalerne svømme forbi med deres kalve inde fra kysten eller opleve de kæmpe store bølger, som Maui er kendt for at have om vinteren til stor glæde for alle surferne.

Hawaii

Hawaii er ikke eksotisk

Om Hawaii er det smukkeste eksotiske sted i verden? Nej, til det mener vi at der er for mange turister til og alle tingene er blevet for turistet med alt for mange hoteller, restauranter og butikker. Du skal også have den store pengepung med til disse øer, alt er dyrt meget dyrt på disse øer.

Og ja, det er rigtigt, de fleste mænd gik i hawaiiskjorter. Det er også rigtig, at der bliver spillet Aloha musik overalt. Det var en meget monoton, irriterende musik uden nogen form for rytme og det kunne drive os til vanvid.
Hawaii