Hobbiton movie set er filmkulissen til Ringenes Herre – Matamata, New Zealand

Hobbiton movie set er filmkulissen til Ringenes Herre. I dag var dagen hvor vi skulle vi helt tæt på eventyret i Hobbiton movie set. Køreturen dertil var igen en smuk tur, som i starten stadig var præget af de termiske udslip. Men i takt med at kilometerne blev langt bagud, blev lugten af rådne æg afløst af de smukke grønne “Hobbit” bakker med får.

Hobbiton Movie SetHobbiton movie set - Matamata, New Zealand

Vores oplevelse i Hobbiton movie set

Vi ankom til Hobbiton movie set og “The Shires Rest”, hvorfra vi på forhånd havde bestilt en guidet tur. Vi nød en kop kaffe inde vores tur startede. Vi blev først kørt 10 minutter i bus. Det forgik på en vej, som militæret har anlagt i forbindelse med opførelse af Hobbit byen til filmen Ringenes Herrer. Hobbit byen er blevet brugt igen, til de nye film “The Hobbit”.

Vejen snoede sig igennem de smukke grønne bakker og vi så solen flere gange denne dag, hvilket alting gør alting meget smukkere.

Hobbiton Movie Set

Optagelserne til filmen

Fremme ved Hobbiton gik vi med guiden rundt i det område, hvor filmene er optaget. Hun fortalte om de mange scener viste os stederne hvor filmen er optaget. Hun fortalte om filmtricks og om, hvor meget arbejde der egentlig går forud, for noget der i filmen kun varer under 1 minut.

Blandt andet har man flyttet kæmpe træer, der som et samlesæt er taget ned og på lastbiler flyttet, for så at blive samlet igen. Alt sammen, for at være baggrund i en filmscene der varer omkring 35 sekunder.

Hobbiton movie set - Matamata, New ZealandHobbiton movie set - Matamata, New ZealandHobbiton Movie SetHobbiton Movie SetHobbiton Movie Set

Hobbit boligerne og området

Vi gik rundt og fik genkendelsen glæde da vi så de små Hobbit-boliger. Boliger som kun er en kulisse, bygget ind i bakkerne. Der er intet bag ved dem, hvilket vi også fik at se. De fleste af optagelser til filmene er nemlig lavet i et studie i Wellington. Det er dog rigtig god lavet og virker meget troværdigt.

Hobbiton movie set - Matamata, New ZealandHobbiton movie set - Matamata, New Zealand

Området som stadig ejes af filmselskabet, er smukt og der er gået meget op i detaljerne. Alle tingene er stadig meget velholdte, der er masser af små køkkenhaver og blomster udenfor Hobbit-boligerne.

De ligger i et meget bakket område ned til en lille sø. Vi kunne se Møllen, stenbroen og The Green Dragon Inn. Tore som er en rigtig Ringenes Herre og Hobbit fan, nød meget at se området sammen med de andre fans. Begejstringen ville ingen tage og det var en stor oplevelse!

Hobbiton Movie SetHobbiton movie set - Matamata, New ZealandHobbiton Movie SetHobbiton Movie Set (8)

The Green Dragon

The Green Dragon Inn brændte rigtig i filmen, men selskabet har til The Hobbit filmene genopbygget den. I løbet af rundturen da vi kom ind på stedet blev der serveres en forfriskning for os. Vi kunne enten vælge mellem forskellige slags øl eller cider.

The Green Dragon Inn er rigtig hyggeligt indrettet med pejs, hyggelige borde og stole. Der er desuden mulighed for at købe noget at spise. Efter 20 minutter gik vi så videre på den sidste del af rundturen.

Hobbiton movie set - Matamata, New ZealandHobbiton movie set - Matamata, New Zealand

Turen tager ca. 2 timer og er rimelig dyr, men er en rigtig god oplevelse.

Tip: Tag fornuftige sko på og bestil turen i forvejen, bedste så tidligt som muligt. Dette er en af must-see i New Zealand og selv udenfor højsæsonen var det vel besøgt.

Hobbiton Movie set er en rigtig god oplevelse og et must-see.