Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol, har vi begge gange besøgt efter at have startet med et mindre ophold i Macau. Hong Kong er en gammel britisk kronkoloni, men i 1997 blev hele Hong Kong området overdraget til Kina. I overdragelsesaftalen beholdte Hong Kong sit selvstyre og andre rettigheder, derfor er det et selvstændigt territorium i mindst 50 år frem.

Hong Kong

Skyskraberne

Det første der imponerede os, ved ankomsten til Hong Kong er skyskraberne. De står som en mur op alle steder og overblikket over, hvor vi er og hvor vi er på vej hen forsvinder lynhurtigt. Hong Kong er Østens Metropol og kan kun imponere hele tiden selv når du mister overblikket.

Når du går rundt i byen kan du kun se den gade du gik på, en mur af skyskrabere og nogle gange kan du være heldige at kunne se lidt frem i horisonten. Det er meget overvældende og da vi er vilde med høje bygninger, er det jo et rent drømmeland for os – “Manhatten go home”.

Hong Kong består af en del øer og halvøen Kowloon med de nye territorier i den nordlige del. Vi har under begge vores besøg valgt, at bo på selve Hong Kong Island.

Når vi gik rundt i byens gader fik vi ondt i nakken af, at kigge op hele tiden. Bliver overrasket over, hvor tæt der kan bygges, de forskellige byggestile og de meget mindre pæne boligblokke.

Hong Kong

Hong Kong 2015 Hong Kong 2015

Sporvognene

De ikonske sporvogne ses med det samme og er en stor del af det daglige bybillede. Udseendet af de toetagers høje slanke sporvogne med den hylende lyd og de mange forskellige reklamer der er malet på dem. De er et anderledes farverigt islæt som giver Hong Kong sin helt egen personlighed.

Hong Kong 2015

Vestligt præget

Ved ankomsten til Hong Kong mærkede vi med det samme, at stedet er meget vestligt præget sammenlignet med Macau, hvor vi lige kom fra. Selvom over 90% af befolkningen er kinesere, hørte vi dog en del engelsk og de fleste skilte var både på engelsk og kinesisk.

Stemningen i Hong Kong virker meget venlig og imødekommende. En verden til forskel fra Macau som kun er en times sejlads derfra.

Hong Kong 2015 Hong Kong 2015

En by i mange planer

Udover alle højhusene bemærkede vi også, at byen mange steder har “fortove” i 5-7 meters højde over gadeplan. Med disse kan du komme rundt i byen, uden at sætte benene på de rigtige fortove i gadeplan, på nær når vi var ved vores endestation.

De består af gangbroer og rullende fortove mellem bygningerne, shoppingscenterne og bankerne. Der er verdens længste overdækket rulletrapper som fragter dig op ad bjerget med stops undervejs.

Hong Kong 2015

Hong Kong

Maden

Vi blev med det samme heller ikke i tvivl om, at dette er byen hvor vi ville kunne få rigtig god mad. Vi så mange forskellige restauranter med spændende mand. Vi ville sikkert også  kunne smage mad, som vi ikke kunne få så mange andre steder. Vi blev hurtigt overbevist, da vi så et slangebur med tilhørende skilt. Slangen skulle her være en delikatesse!

Hong KongHong Kong

Hong Kong Østens Metropol

Hong Kong Østens Metropol skulle selvfølgelig oplevelses. For os der elsker høje bygninger, vidste vi med det samme, at Hong Kong besøget ville blive benhård prioritere. At selvom det var vores andet besøg, ville der stadig ikke være tid nok. Tid til alt det vi gerne ville opleve i den pulserende metropol. Hong Kong som stadig kan overraske os og som tilbyder masser af oplevelser.

Hong Kong 2015

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »