HSBC banken er unikt byggeri – Hong Kong

HSBC banken er unikt byggeri og den ligger midt i Hong Kong. Bygningen er tenget af arkiteten og Norman Foster. HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) er en enorm skyskraber på 179 meter. Den er bygget med det formål, at ville skabe en masse lys og luft samt lave et anderledes kontormiljø.  

HSBC, Hong KongHong KongHSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015

HSBC arkitektur og design

HSBC banken er unikt byggeri og designet så den “hænger” på 6 kæmpe søjler. Det giver en lethed til en ellers enorm og meget bastant bygning. Bygningen udefra giver et indtryk af stål og glas som måske er, et lidt hårdt indtryk.

En indtryk som totalt ændrede sig, da vi trådte indenfor i bygningen. Indenfor er bygningen både smukt, lys og let og meget anderledes. Her kunne vi se at det naturligt sollys som medvirker til en opblødning af alt det hårde stål og den gav et helt andet indtryk end udefra.

Inde i HSBC banken tog vi en tur ned med rulletrappen gennem en “glasbund” som der er blevet bygget. Vi fornemmede det næsten, som om vi var i et atrium. En oplevelse der blev forstærket da vi kiggede op og så de hængende planter, som der hænger ned fra hver etage.

Udenfor bygningen står der to løver som beskytter banken. De selv sammen løver pryder desuden også Hong Kong pengesedlerne. Det skulle være lykkebringende, at gnubbe løvernes poter, så det gjorde vi selvfølgelig.

Bonusinfo: Det er gratis at komme indenfor i bygningen.

HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation) - Hong Kong 2015