Kanalrundfart – Amsterdam, Holland

Kanalrundfart i Amsterdam er et must-do, så det var ikke en svær beslutning med et Canal Cruise. Vi købte billetter til et cruise på 1 time, som ville inkluderede hele 100 highlight i Amsterdam, hvor vi ville blive sejle forbi de mange attraktioner.

Kanalrundfart – Amsterdam, HollandKanalrundfart – Amsterdam, Holland

Selve sejlturen

Selve båden er som de fleste kanalrundfarts både lang, store vinduer og rimelig flad, så den kan sejle igennem de små broer som vi passerede undervejs på vores kanalrundfart. Vi startede turen med at sejle lidt væk fra de små kanaler og ud på det lidt større åbne vand. En sjov konstant fra de små hyggelige kanaler til lige pludselig at være ude på det store mere åbne vand. Herude fik vi set nogle af de rigtig store både – skibe. Det var et ret imponerende syn.

Kanalrundfart – Amsterdam, Holland Kanalrundfart – Amsterdam, Holland

Herefter gik turen tilbage til de små kanaler, hvilket var meget mere hyggeligt og det som vi forbinder med Amsterdam. Vi passerede nogle af de mange broer og var i tvivl om det overhoved kunne lade sig gøre, da vi så hvor lidt plads der var til at passere igennem men selvfølgelig kunne vi sejle igennem.

Kanalrundfart – Amsterdam, Holland Kanalrundfart – Amsterdam, Holland Kanalrundfart – Amsterdam, Holland Kanalrundfart – Amsterdam, Holland

Magere Brug

På turen sejlede vi også forbi Magere Brug som er en bro over floden Amstel. Den centrale del af Magere Brug er en klapbro lavet af hvidmalet træ. Den nuværende bro er fra 1934, men den første bro har en historie helt tilbage til 1691. Indtil 1994 blev broen åbnet manuelt, men i dag bliver den åbnet automatisk. Broens anvendelse er i dag er dog begrænset og benyttes kun til fodgængere og cykler.

Kanalrundfart – Amsterdam, Holland

Vi synes at det var en hyggelig time, at tilbringe på vandet og kan bestemt godt forstå, at Amsterdams kanaler er på  UNESCOs verdensarvsliste. En kanaltur på en time var nok for os. Vi mener bestemt at Asterdam opleves og ses optimalt fra vandsiden.

Kanalrundfart – Amsterdam, Holland

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »