Karpathos – Grækenland

Karpathos i Grækenland er sol, blå himmel, azurblåt hav som mødes i kontrast med de golde rå bjerge på øen i det græske ø-hav. Karpathos er placeret midt mellem Kreta og Rhodos. Fra de små tavernaer mødes du med en duft af grillet kød. En venlig tjener, der tilbyder dig et glas koldt ouzo, imens den græske melankolske musik høres i baggrunden. Nu er du kommet til Grækenland, ingen tvivl om dette.

Karpathos, GrækenlandKarpathos, GrækenlandKarpathos, Grækenland

Varmen mødte os og nydes fuldt ud, efter at have forladt kolde Danmark og ferien kan starte. En ferie sammen med alle de andre solhungrende turister fra de kolde skandinaviske lande, som den næste uge vil nyde den græske venlighed, den gode mad og få det maksimale ud af solen og havet.

Ankomsten til Karpathos

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at den græske ø Karpathos er blevet turisternes paradis. Den er den tredje største ø i øgruppen Dodekaneserne, som ligger i det sydlige Ægæerhavet og har kun 5.000 indbyggere. Et lille samfund som i mange år var rimelig isoleret, men i dag lever af turisterne.

Allerede ved ankomsten til lufthavnen blev vi klar over, hvor lille Karpathos egentlig er. Ud over vores eget fly var der i den internationale lufthavn kun et fly yderligere parkeret. På oversigten over ankomster og afgangen denne dag, var det hovedsagelig charterfly der ville afgå eller ankomme.

Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland

På turen til vores hotel, som lå inde ved hovedbyen Pigadia fik vi oplevet det barske landskab med de rå klipper, som møder det turkisblå hav. Et smukt og barsk syn, hvor der på de lige strækninger stod masser af oliventræer og gav landskabet lidt grøn farve. Turen forgik af små kurvede veje og det er bestemt ikke en ø der indbyder til lange køreture, hvis man lider af køresyge.

Pigadia

Hovedbyen Pigadia er en tidligere lille fiskerby, som over tid er blevet forvandlet til en turistby med masser af barer, restauranter og souvenirs butikker. Byen ligger i et kuperet område, som medvirker til at der er charmerende små gyder, hvor vi kunne gå på opdagelse. Der er heldigvis stadig lidt af den gamle charme tilbage i byen, som ligger smukt inde i en bugt med udsigt til bjergene.

Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland

På den lange havnepromenade blev der slentret mange ture, imens vi nød en af de mange smukke solnedgange eller gik helt ned til havnen, hvor færgen ankom og hvor det stadig var muligt at se de små fiskerbåde i deres klassiske hvide og lyseblå farver.

I Pigadia er der et smukt beliggende rådhus, som ligger højt med udsigt over byen. Heroppe fra kunne vi nyde udsigten både over hel bugten, havet og byen. Rådhusbygningen er i sig selv imponerende, med smukke buer og blomster der vokser op ad bygningen.

Her i sommermånederne er byen fyldt af turister, men vi kunne stadig finde Pigadias charme. Ud over de charmerne smalle gyder, var der et par smukke kirker og mange af husene var næsten som botaniske haver, omgivet af et farverigt blomsterflor, som medvirkede til at de var usædvanlige smukke.

I Pigadia by spiste vi mange gode aftenmåltider og udbuddet var stort. De bedste måltider fik vi på de små tavernaer i udkanten af byen, hvor manden var veltillavet, græsk og rimelig autentisk, uden for mange turist tilpasninger.

Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland Karpathos, GrækenlandKarpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland

Karpathos, Grækenland Karpathos, Grækenland

Strandene ved Pigadia

Helt inde ved byen ligger der en strand, som mest bare er smuk. Denne kan mest bruges til at kigge på havet eller ligge og sole sig. Sandet er meget grovkornet, der er masser af sten i vandet og badning skal helst forgå med badesko på. Vandet er usædvanligt rent, men strøm og sten gør at denne strand ikke er særlig badevenlig.

Karpathos, Grækenland

Lidt udenfor byen ligger der en god lang strand. På vejen dertil kan du også opleve en mindre arkæologisk udgravning. Herude er sandet stadig lidt groft, men havet er mere badevenligt. Der er mulighed for at leje solvogne og parasoller. Langs stranden ligger der også nogle hyggelige taverner, hvor den smukke udsigt til havet kan nydes. Vandet er klart, men bliver meget hurtigt dybt og har masser af strøm, men de mange smukke blå farvenuancer som vandet har indbyder bestemt til en svømmetur.Karpathos, Grækenland

Karpathos, Grækenland 150713 Karpathos, Grækenland 22Det var en skøn sommer uge på Karphatos, hvor formålet ikke var de store oplevelser, men afslapning. Dette formåede Karphatos til fulde at indfri. Grækenland og græsk stemning så vi også lidt til, men desværre var turisterne i overtal. Du skal nok udenfor Pigadia området for, at kunne opleve mere af det rigtige Grækenland.150713 Karpathos, Grækenland 23

En af de bedste ting ved at tage på charterrejse, hvis man ser bort fra de ofte dårlige flyvetider, er den direkte flyvning. Det er yderst behageligt, at kunne flyve direkte til sin destination uden nogen form for mellemlanding og masser af spildtid.

Men hvad er det lige med, at folk klapper når flyet lander? Vi forstår det ikke. Det er ikke noget vi oplever på rutefly, men det må være noget som charterturisterne har opfundet!

Dette var det første indlæg fra Karphatos. Der kommer yderligere to indlæg. Det ene vil handle og den græske mad og det andet vil være en anmeldelse af vores hotellejlighed Parasol.

Karphatos er en charmerende lille græsk ø.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Translate »