Middag på Jenners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jenners Seaside blev besluttet, fordi solen skinnede og der var lidt varme i luften denne juli sommeraften. Efter at vi tidligere på sommeren havde nydt en rigtig god frokost på Jenners Seaside, gik turen nu igen til Mosede havn. Denne aften var vi nysgerrige på om aftenmenuen var lige så lækker, som frokostmenuen.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Lokalet

På Jenners Seaside er der mulighed for, at sidde både inde- og udenfor. Indenfor er der hyggeligt indrettet i bedste café stil. Enkelt i sit udtryk, men utrolig hyggeligt og med udsigt til vandet. På de udendørs siddepladser, er der masser af muligheden for en god plads. Her kan du sidde og kigge på livet i havnen eller se længere ud over havet.

Vi valgte at sidde udenfor, selvom vinden var en anelse kølig og spise vores middag på Jenners Seaside Der var heldigvis masser af tæpper som vi ville kunne pakke os ind i, hvis det blev for koldt. Området udenfor på Jenners Seaside er stort. De hvide var borde pyntet med blomster og en kurv, som indeholder bestik, servietter, menukort og kuglepenne.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Menukortet

På menukortet er der mulighed for, at udfylde din bestilling af drikkevarer og mad. Det afkrydsede menukort, bliver så efterfølgende hentet af en tjener. Vi udfyldte vores kort, som var dejlig overskueligt med fire forretter, fire hovedretter og fire desserter. Desuden var der husets fiske- og skaldyrsanretning, som både kan bestilles som forret eller hovedret. Et rimelig godt udvalg til en middag på Jenners Seaside

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Drikkevarer

Vi bestilte en flaske af husets hvidvin, som blev serveret dejlig afkølet i en karaffel sammen med en karaffel koldt postevand. Hvidvinen var let, frisk og passede fint til fisk. En udmærket vin, der ikke var for kraftig i smagen.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Forretter

Til forret fik vi håndpillet rejer med citron, mayonnaise, salat og ristet brød. Det var en udsøgt fornøjelse, at spise denne forret, hvor de lækre rejer blev nydt i fulde drag.

Den anden forret var salat Nicoise, som både kan bestilles som en forret, men også som en hovedret. Salaten var med tun, nye kogte kartofler, oliven, løg, salat, kapers og et smilende æg.

En udmærket forret, men i modsætning til forretten med de håndpillede rejer, fik vi ikke den samme wow oplevelse. Som tilbehør til forretterne blev der serveret frisk mørkt brød med små kuvertsmør til.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Hovedretter

Efter gode forretter, så vi nu frem til vores hovedretter. Vi valgte at bestille tre forskellige hovedretter.

Unghanebryst

Unghanebryst med krydderurtefars, som blev serveret med en kompot af nye kartofler, spæde løg, grillede asparges samt citrus cream sauce. Kødet var mørt, saftigt og farsen medvirkede til at det fik masser af smag. Grønsagerne var sprøde og velsmagende, kompotten af kartoffel var mere en bagt kartoffelmos end en kompot, men stadig smagfuld. Kartoffel kompotten blev især velsmagende i sammenspil med den syrlige citrus sauce.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Shotting Star

Den anden var Shotting Star, som vi normalt kender som stjerneskud. I Jenners Seaside version indeholdte den to sprøde fiskefileter, noget varmrøget laks, rejser, asparges, lakse rogn, salat, dild og citron. Der var desuden en skål med variant over en thousand island dressing.

Fiskefileterne var virkelig lækre og perfekt stegt. De friske håndpillet rejer og kombinationen med varmrøget laks og lakserognen var medvirkede til, at det blev en rigtig god oplevelse. Dejlig forfriskende med en fornyelse af det traditionelle stjerneskud, især når det er så veltillavet og velsmagende.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Fiske – og skaldyrsanretning

Til den sidste hovedret blev valgt husets fiske- og skaldyrsanretning, som blev serveret på et stort aflangt fad og var yderst indbydende og en farverig oplevelse for øjnene. På tallerken var der pil-selv rejser, kogte jomfruhummerhale, røgede muslinger, krebsehalesalatsalat og varm røget laks. Anretningen blev serveret med brød og to forskellige sauce.

Udover at fiske- og skaldyrsanretningen var en fryd for øjnene, var det også en fryd for ganen. En lækker kombination af forskellige fisk og skaldyr, som var friskt og yderst velsmagende. En rigtig god oplevelse hvor man kommer lidt rundt og får mulighed for at smage lidt af hvert.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Dessert

Creme brulee

Med en svaghed for Creme brulee, var den selvskreven som en af vores tre desserter, og vi blev ikke skuffet. En perfekt Creme brulee, hvor cremen var blød, ikke iskold og med masser af vaniljesmag. Det brændte sukker var også perfekt og kombinationerne med de tilhørende friske sommerbær satte lige lidt kant på oplevelsen, med en friskhed til det søde.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Jordbærkoldskål

Derudover bestille vi en jordbærkoldskål med hvid chokoladeis. Desserten var som udgangspunkt udmærket, men kombinationen af koldskål og isen blev måske lige for meget mejeriprodukter. Til en ellers rigtig god koldskål, savnede vi noget sprødt, noget der kunne knase. Et forslag kunne være et tilbehør af ristede mandelflager eller lignende.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Chokolade mousse

Den sidste af selskabet på tre personer, bestilte chokolade mousse med flødeskum og bær. Hvis man kan lide chokolade mousse og det kan vi, var der en fest inde i munden, når du satte tænderene i denne lækre mousse. De friske sommerbær gav den skarphed, som gjorde desserten til en perfekt helhed.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Anmeldelse af middag på Jenners Seaside

Det er nu anden gang vi besøger Jenners Seaside og det bliver ikke den sidste. Vi må overgive os og indrømme, at vi er blevet vilde med Jenners Seaside, konceptet, omgivelserne og hele stemningen.

Vores middag på Jenners Seaside var i topklasse og selvom det måske udefra kan ligne en café, er der overhoved intet café-agtig over dette sted. Jenners Seaside har i den lille Mosede Havn serveret os mad i høj klasse og til priser der ligger under, hvad man normalt skal betale for en tilsvarende middag andre steder.

Et eneste lille klagepunkt er serveringen. Ikke fordi de to tjenere ikke var venlige, for det var de bestemt. Men de virkede lidt uerfarne og var ikke nok om sig. Men Jenners Seaside er stadig nyåbnet, så det kommer nok med tiden. En fin detalje var, at vi mellem retterne blev spurgt til om vi var klar til næste ret.

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Middag på Jennners Seaside – Mosede Havn ved Greve, Danmark

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »