Østrig

Østrig er landet vi forbindes med de smukke alper, musikken med de store komponister. Det rige kulturliv, deres kaffe og konditor kultur, Sigmund Freud og ikke mindst Mozartkugler. Vi havde 6 dage i dette land som vi alle tre tidligere har besøgt.

Østrig

Afgang til Østrig

Så vi tog afsted en kølig dag i oktober, hvor vi fløj med Austrian Airlines. Vi havde en kort tur på under to timer før vi landede i Østrig. Dejlig behageligt med en kort transporttid. I løbet af ingen tid, var vi i et helt andet land og kunne se frem til en masse oplevelser.

Fakta om Østrig

Østrig eller officielt Republikken Østrig er en forbundsstat i Centraleuropa .Det består af 9 forbundslande med hvert sit parlament og regering. Landet har ingen kystlinje, men er omgivet af i alt 8 lande på alle sine sider.

Landet har ca. 8 millioner indbyggere, så en anelse mere end i Danmark. Det officielle sprog er tysk som tales i dialekt former, så ikke altid lige til at forstå hvad der bliver sagt. Østrigs hovedstad er Wien.ØstrigØstrig

Landet hvor 60% er dækket med de store bjerge og har en helt unik smuk natur, En natur som vi ved tidligere lejligheder, har nydt i fulde drag. Denne gang valgte vi kun at opholde os i landets hovedstad Wien.

Byen som skulle være særdels smuk, med områder som er på UNESCOS verdensarvsliste og dermed har rigtig meget at kunne byde på. Vi skulle selvfølgelig også smage en snitzel, drikke en øl for ikke at glemme deres kaffe og konditor kultur.

Østrig

ØstrigImens vi var i landet var planen også at vi ville tage på en endagstur til nabolandet Slovakiet og besøge Bratislava. Lidt udenfor Bratislava, er der et TV-Tårn som vi selvfølgelig gerne ville aflægge et besøg.

 

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Translate »