Queenstown‏ og Arrowtown – New Zealand‏

Queenstown‏ er kendt som verdens adrenalin by. Der er masser af udendørs aktiviteter, som f.eks. elastikspring, jetbåde og paraglidning. Queenstown‏ er også en af de dyreste turistbyer i New Zealand. Gadebilledet i Queenstown er meget speciel, hvor der ud over en masse turister er gennemsnitsalder overraskende lav og bestod overvejende af meget unge mænd, der skulle bevise dem selv og at de tør.

Queenstown

Byens beliggenhed og stemning

Byen ligger meget smukt op af bjergsiden og ned til søen omgivet af sneklædte bjerge. Byen er meget kuperet, hvilket giver et meget specielt og anderledes bybillede. Søen som er nerven i byen tilbyder også adskillige muligheder for at komme på en sejltur. Vi var i byen en lørdag formiddag, hvor der var lidt marked og optrædende musikanter hvilket medvirkede til en hyggelig stemning.

QueenstownQueenstown

Turistfælde

Selvom Queenstown har alle muligheder for at været en charmerende by med sin smukke beliggenhed er den desværre en turistfælde. Den indeholder mest turister og kedelige butikker, en masse barer og restauranter. Der er dog en rimelig hyggelig gågade hvor vi  brugte lidt tid på at gå rundt og kigge.

Du skal heller bruge til på at køre til Arrowtown som ligger 20 minutters kørsel fra Queenstown.

Arrowtown den gamle guldgraverby‏

Omkring 20 minutters kørsel udenfor Queenstown ligger Arrowtown, der er en gammel guldgraverby fra 1860. Det var primært kinesere der udvandrede til denne by, som i dag er smukt renoveret og ligger ved Arrow floden.

Arrowtown

Byen har prøvet at bevare mange af de oprindelige bygninger. Derfor er hovedgade fyld med de gamle bygninger, så det ligner en gammel western by. Mange af butikkerne har bevaret de gamle ting, f.eks. en slikbutik (og nej, vi købte ingenting), et gammelt bageri og et apotek.

Lidt længere henne af hovedgaden har man bevaret de gamle beboelsesejendomme fra guldgraver tiden. Der er også et museum i byen og den gamle mine som du også kan besøges. Det er bestemt et meget hyggeligt sted at bruge et par timer.

ArrowtownArrowtown

Arrowtown

Queenstown er en turistfælde, så brug heller tiden i Arrowstown.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »