Rejsetanker om De Amerikanske Jomfruøer

Rejsetanker om De Amerikanske Jomfruøer, som for os var en rejse tilbage i tiden. Vi var overrasket over, hvor meget historie der er og især, at der stadig er så meget velbevaret dansk historie helt herude. På denne tur var vi desværre kun på St. Croix, men fik maser af gode oplevelser.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Rejsetanker om De Amerikanske Jomfruøer

Vi havde nogle dejlige dage på St. Croix, hvor vi var heldige med vejret. Selvom vi også så regn, var det kun kortvarigt og solen skinnede hurtigt igen. August temperaturen var yderst behagelig, lige omkring de ca. 30 grader og en dejlig afkølende brise.

Der er masser at ø-tid på St. Croix. Tingene går ikke så stærkt og befriende at der ikke er nogle store byer. Langt herude er der masser af muligheder for at opleve naturen og havet. Selvfølgelig også den barske men bestemt også spændende historie.

Naturen på St. Croix er lækker, men ikke det rene Bounty land, som vi måske havde forstillet os. Men palmer, hvide strande og et lækkert vand er der masser af herude.

Den meget eksotiske stemning var dog ikke tilfældet, hvad vi måske godt ville have kunne forventet, på en Caribisk ø. Rundt om på øen er der frodigt med masser af vegetation, blomster og sågar et lille område med regnskov.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Befolkningen

Befolkningen var lidt reserveret, men bestemt hjælpsomme og behagelige. Selv politiet var venlige, som da vi overså et skilt med højresving forbudt (godt gemt bag et stort træ) for efterfølgende at blive stoppet af politiet. Vi fik en opsang og en advarsel. Det blev gjort med godt humør og videre var vi med det samme.

Vi oplevede også, at det var meget positivt at fortælle lokal befolkningen, at vi var danskere. De blev glade og fortalte stolt, at Danmark jo havde ejet øerne i mange år.

I vores rejsetanker om De Amerikanske Jomfruøer har vi nu svært ved at se, hvorfor de er så glade for danskerne, som tilbage i tiden holdt de Amerikanske Jomfruøer, som slaveøer. Men vi blev kun mødt af store smil, over at vi kom hele den lange vej fra Danmark og de var beæret over vores besøg.

Men alt er ikke fryd og idyl, en del rundt om på øen, boede nærmest i skurer. Ikke det vi som danskere ville betegne som et hjem. Manageren på vores hotel gik også synligt rundt med bælte og pistol, imens han servicerede sine gæster.

Så selvom vi følte os meget trygge overalt, er der desværre stor forskel på rig og fattig. Tilbage stod vi med indtrykket af, at St. Croix var mest fattigt.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Bilen og friheden

Vi var rigtig glade for, at vi valgte at leje bil. Det gav os muligheden for, at opleve store dele af øen og dermed friheden til at komme rundt. Med en ø som er på størrelse med Møn, er der masser af mulighed for at få set rigtig meget. Vi kunne nu sagtens have brugt meget mere tid på denne ø, hvor vi stadig har masser af oplevelser til gode.

St. Croix er ikke et sted med motorvej, hvor kørsel forgår i højt tempo og tingene bare suser forbi dig og du kun oplever små glimt af verden udenfor bilruden. Nej, på St. Croix foregår kørslen i stille og roligt tempo med masser af stop, så tingene virkelig kan nydes.  Vi kom ned i gear og vi tilpassede os hurtigt det langsomme ø-tids tempo.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Historien

Historien om det gamle Dansk Vestindien er både spændende, skræmmende og sørgelig. Men på godt og ondt, er det jo den der har været medvirkede til, at have skabt øerne til det, som de er i dag. Vi synes det er meget spændende. Det at kunne følge den danske historie, de danske navne og se det som vi ellers kun har læst om.

Overraskende at selvom det er så mange år siden, er denne del af historien stadig en markant del af nutiden. Det er glædelig overraskende at de mange ting er velbevaret. Dejligt så kan de fremtidige generationen også kan få del af denne barske historie.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Ingen påvirkning af USA

At disse øer er forbundet med USA kunne vi slet ikke se nogle steder andet end på flaget og pengesedlerne. Befriende at være i ”USA” uden alle kædebutikkerne overalt, som f.eks. Starbucks og McDonald. Vi håber at dette fortsætter ude på de små øer, så de stadig kan bevare deres egen identitet og charme.

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Rejsetanker om Amerikanske Jomfruøer

Vi håber at komme tilbage

Nu når vi sidder og skriver vores Rejsetanker om De Amerikanske Jomfruøer, håber vi at komme tilbage. Det var fantastisk, at opleve de gamle danske koloni øer. Vi håber, at vi næste gang, kan få set resten af dette lille meget historiske paradis i Caribien.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.