Rejsetanker om Holland

Vores rejsetanker om Holland, hvor vi havde fem dejlige dage og hvor vi nød vores ophold. Selvom det var i maj måned var der desværre ikke så meget varme i luften, men vejret holdte sig fri for regn, så det var jo kun et spørgsmål om påklædningen.

Rejsetanker om Holland

Det hollandske sprog

Der er jo altid ting, som undre en eller er lidt pudsige, når du besøger et andet land og i Holland er det sproget. Det lyder ikke særlig smukt i vores danske ører, det lyder mere som om de alle har fået en halssygdom.

Når vi som danskere rejser rundt i verden, bliver vi tit spurt om vi kommer fra Holland på grund af vores sprog. Så vi er som dansker desværre nok i samme båd som hollænderne med det grimme sprog.

Det positive er, at de fleste hollændere taler engelsk og sågar rigtig godt engelsk. Så som gæst er der masser af muligheder for at indlede samtaler og få en bedre indblik i livet der leves.

Cannabis

I vores rejsetanker om Holland har vi tænkt over landets cannabis politik og vi ved ikke rigtig, hvad vi skal mene om den. Du kan købe cannabis/hash rigtig mange steder, på de dertil indrettet coffee shops. Du kan sågar også købe det på det lokale marked, hvor der også sælges cannabis startsæt som står side om side med de andre blomster.

Vi ved ikke om det er til turisterne eller til hollændernes hjemmedyrkning men tror det er til turisterne. Den meget markante duft som dette rusmiddel dufter af når det ryges, er bestemt også en markant duft i gadebillede.

For en dansker der kommer til Holland er det en speciel oplevelse at dette rusmiddel er lovligt, når det er ulovligt i vores eget land. Men denne liberale holding til cannabis er med til, at give lidt kant til et ellers meget ordnet og velindrettet land.

Rejsetanker om Holland

Rejsetanker om Holland

Cykler

Ved ankomsten til Amsterdam er det selvfølgelig cykler, cykler og atter cykler vi med det samme oplevede. Der blev cyklet af alle overalt. Det var som om, at cyklerne havde overtaget byen og bilerne var den sjældne vare er en af de mest iøjnefaldende ting som vi vil nævne i vores rejsetanker om Holland.

Amsterdam er også en rigtig god cykel by, med alle de små kringlede gader og kanalerne, som er mere befordrende for cykler end biler. Vi synes at der er mange cykler i Danmark, især i København, men at se en cykelparkering i flere etager har vi endnu ikke oplevet i Danmark.

Rejsetanker om Holland

Rejsetanker om Holland

Det hollandske køkken

Det hollandske køkken er ikke et af de store køkkener i verden, men er mere en bladning af flere køkkenener. Det giver jo dermed giver et dejligt stort udvalg, for at besøge mange forskellige landes køkkener i Amsterdam.

Det som vi ikke rigtig kan forstå er dog alle automaterne med forskellige udbud af mad. Automater som eksisterede for adskillige årstider siden i Danmark. Her i Amsterdam lever de stadig i bedste velgående.

Rejsetanker om Holland

Renovations strejken

Det eneste der satte lidt skår i vores oplevelse, var den renovations strejke der var imens vi opholdte os i Amsterdam. Stanken og affaldet der flød i gaderne, blev en skamplet på den ellers smukke by som Amsterdam er.

Rejsetanker om Holland

Rejsetanker om Holland

Rejsetanker om Holland

Holland minder på mange måder om Danmark. Et lille land blandt mange af verdens kæmper men med sin egen kultur, sprog og mentalitet. Det er nemt at komme rundt med de offentlige transportmidler, som er meget velfungerende.

Hollænderen virkede meget imødekommende, venlige og serviceminded. Det gør Holland til et meget behageligt land at opholde sig i. Ingen tvivl vi kunne nød vores ophold og kommer gerne igen.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »