Rejsetanker om Qatar

Vores rejsetanker om Qatar og et land som har to sider. Vi havde nogle dejlige dage i Qatar, vi så spændende ting og oplevede et dejligt hotel med god service. På den anden side, har vi ikke tidligere besøgt et land, som har været så lidt imødekommende overfor os som gæster. 

Rejsetanker om Qatar

Fakta om Qatar

Qatar er et af verdens rigeste lande og har en bemærkelsesværdig sammensætning af befolkningen. Qatar er et land, hvor kun 15% af indbyggerne er lokale og hvor kun 25% er kvinder. Det vil du umiddelbar mene, vil give et meget multikulturel land, men efter vores besøg er vi i vores rejsetanker om Qatar af en anden opfattelse.

Islam styrer

Her styrede islam for alvor landet og det er ikke kun på det positive måde. Vi har aldrig oplevede, at opholde os i et land, hvor troen og religion er et så styrende element som i Qatar. Vi oplevede ingen imødekommenhed og som gæster følte vi os til besvær.

Der er ingen løssluppenhed og glæde Det kan selvfølgelig være svært at se, da de fleste vi mødte på vores vej, enten var i deres hvide klæder med tørklæder om hovedet ellers var det kvinderne som var totalt tildækket, så du kun lige kunne se deres øjne.

Selvom Qatar gradvist er åbnet op ud imod omverdenen, er landet styret af den islamiske lov som f.eks. straffer folk med piskning, hvis de indtaget alkohol eller har ulovlige seksuelle relationer.

Dette bevirkede også, at et år fik 12 udlændige tildelt mellem 40 til 100 piskeslag i straf for at overtræde disse love. Kvinderne vidnesbyrd i retslig henseende er også kun halvt så meget værd eller slet intet værd, i forhold til mænds.

Så set med danske øjne er der langt vej igen til at dette lille land kan blive attraktivt med de middelalder-lignede tilstande der bagved den topmoderne kulisse styrer dette land.

En underlig oplevelse

En oplevelse der beskriver det meget godt er, da en meget tildækkede kvinde på et toilet i et shoppingscenter glemte sit ur (så dyrt ud) ved håndvasken. Kvinder var ved, at forlade toilettet og Annette løb efter hende for, at aflevere uret til hende.

Kvinden lavede elevator blikket på den “vantro” (Annette), som tillod sig at talte til hende. Hun tog dog imod uret, men så sur ud og ikke et eneste ord eller en gestus som tak. Underligt og nærmest fornærmende. Det ville da være naturligt med en eller anden form for tak.

Dobbeltliv

Noget tydede dog på et dobbelt liv, vi som gæster ikke får noget indblik i. Som f.eks. da vi oplevede de helt sortklædte kvinder stå i H&M og kigger på modetøj. De nøjes ikke kun med at kigge, de købte også tøjet og endda noget så vildt som smukt blondeundertøj. Så noget sker der da under de sorte lange klæder!

Rejsetanker om Qatar

Ramadanen

Vi opholdt vi os i landet under ramadanen. Det var nok også var medvirkede til, at befolkningen var mere strikse med deres tro. De var lettere irriteret over ikke at kunne få vådt eller tørt og årsagen til at vi næsten ikke så nogle af indbyggere før efter mørkes frembrud.

Efter ramadan afslutning, kommer så Eid-festen, hvor man fejrer afslutningen på ramadanen og fasten. Vi oplevede nu desværre ikke den store fest, men vores hotel var dog pyntet op alle steder med bl.a. balloner, hvilket jo visuelt gav en lille smule festlig stemning.

Rejsetanker om Qatar

Rejsetanker om Qatar

Varmen

Vi fik desværre ikke oplevede så meget andet af Qatar end storbyen Doha, hvilket vi selvfølgelig gerne ville havde gjort. Men 40-45 graders ørkenhede satte sine begrænsninger på de store udfoldelser. En hede der også gjorde, at poolen ikke engang var kølende og det samme var havvandet heller ikke, da begge havde temperaturer på 32-35 grader.

Rejsetanker om Qatar

Udviklingen i Qatar og arbejdskraften

Som gæst var vi ikke i tvivl om, at landet Qatar har penge og de har masser af dem. Det ene mere storslået byggeri efter det andet, står side om side og byggekranerne holdt ikke stille men arbejdede konstant.

Så hvor man de sidste 10 år mest har talt om Dubais byggeri, vil du nok i de kommende år komme til, at høre om Qatars. Qatar er meget ambitiøse og landet vil meget gerne vise omverden dette.

Imens vi opholdt os i Qatar var den store debat i aviserne, at fremmedarbejdere tjente så lidt at de ikke havde råd til at holde Eid-festen og dermed ingen penge havde til at opleve noget sammen med deres familier. De havde måske råd til indgangen i Zoo, men ikke til den taxa, som det krævede for at tage dertil.

Så ja, Qatar er et land med enorm rigdom for den øverste klasse. Hovedparten af indbyggerne er dog fremmedarbejdere som på slavelignende vilkår udfører arbejdet for andre. Ikke et særligt charmerende træk.

Rejsetanker om Qatar

Ikke særligt afslappende land at besøge

I vores rejsetanker om Qatar, synes vi ikke at vi følte os ikke utrygge under vores besøg. Vi var dog meget opmærksomme og var helt klar over, at vi ikke skulle træde udenfor love og normer.

Vi tænkte meget over vores påklædningen når vi forlod vores værelse. Vores generelle opførelse som f.eks. ikke at holde i hånd eller kysse offentligt tænker vi også over at vi ikke måtte. Dette var selvfølgelig medvirkede til at vores ophold, ikke blev så afslappet som det normalt er når vi rejser.

Det var også underligt at opholde sig en uge i et land, hvor vi sjældent så et smil og latter var en lyd, der var ikke eksisterende. Sørgeligt og utrolig underligt.

Rejsetanker om Qatar

I vores rejsetanker om Qatar, må vi indrømme at vi generelt ikke følte os velkomne i landet. Vi oplevende dog at servicen var rigtig god de steder vi besøgte. Qatar som rejseland har masser af muligheder, i stil med f.eks. Emiraterne, som det på mange måder ligner. Der er med masser af shopping muligheder, luksushoteller, havet og storslået arkitektur.

Vi var dog glade for at have oplevet Qatar. Et land som har en kultur og et klima der er så langt væk fra vores eget i Danmark, som du næsten kan tænke sig. Det i sig selv gør Qatar meget spændende. Hvis bare du husker at tage de forholdsregler der er, kan du som gæst få nogle spændende og anderledelse oplevelser i Qatar.

Rejsetanker om Qatar

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »