Road Trip – Kaikoura til Picton – New Zeland

Road Trip – Kaikoura til Picton var en meget smuk køretur, hvor vejen følger havet det meste af turen. Vejret denne dag var med os, så vi nød vidderne, den smukke natur med de grønne bjerge og det smukke hav. Vi havde kun ca. 150 km foran os denne dag.  Senere skulle vi med færgen til Nordøen, så vi havde tid til den sidste nydelse af Sydøen.

Færge, Picton-WellingtonRoad Trip Kaikoura til Picton, New Zeland

En koloni med pelssæler

Efter vi ikke havde kørt særlig længe, opdagede vi en del sæler ude i vandet. Efter kort tids kørsel var vi heldige, at der var lavet en rasteplads med muligheden for at nærstudere disse søde legesyge sælerne. Der var rigtig mange af dem som lå på klipperne, var i havet eller hyggede sig i de små naturlige swimmingpools.

Færge, Picton-Wellington

Færge, Picton-Wellington

Det er pelssæler eller Kekeno som de kaldes som boede her i kolonien. De lever i havet omkring New Zealand. Deres føde består hovedsagelig af fisk, blæksprutter, krebsdyr og kril. De er nogle udholdende små dyr, for de kan lede efter føde op til 200 km. væk og kan dykke ned til en dybe på 200 meter.

Deres ynglesteder er på stejle kampstens strande med masser af sprækker og tidevand, så denne koloni måtte være et helt perfekt sted for dem at leve.

Det var en rigtig god bonus oplevelse vi fik. En oplevelse som vi slet ikke havde planlagt. New Zealand overrasker hele tiden, skønt.

Road Trip Kaikoura til Picton, New ZelandRoad Trip Kaikoura til Picton, New ZelandFærge, Picton-Wellington

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »