Road Trip – Monument Vally til Flagstaff – Arizona, USA

Road Trip – Monument Vally til Flagstaff var næste strækning vi skulle køre. En strækning hvor landskabet var smukt men til tider en anelse kedeligt. Der var mange meget lige strækninger med lidt kedelig vej. Det smukke er jo de enorme vider som vi bestemt nød men over tid bliver det lidt ensformigt at kigge på. 

Road trip Monument Vally til Flagstaff

Road Trip – Monument Vally til Flagstaff

På strækningen fra Monument Vally til Flagstaff ændrede landskabet sig. Vi havde forladt Monument Valley i det Røde Land og var kørt sydvest, ned mod Grand Canyon og byen Flagstaff i staten Arizona. Landskabet havde undervejs på vores tur, taget en meget drastisk ændring fra det røde land.

Nu var det blevet afløst af mere lidt kedelige grålige klipper. Men nu tættere vi kom på Flagstaff kom der lidt mere vegetation, landskabet fik igen farve og vi så mange nåletræer. Vi kørte stadig i højderne og var på Colorado plateauet som ligger i 2.000-3.000 meters højde.

Little America Hotel Flagstaff

Flagstaff

Vi ankom til Flagstaff som har et indbyggertal på ca. 67.000 mennesker og ligger meget højt oppe over havets overflade i 2.170 meters højde. Vi skulle nu stille urene en time tilbage, fordi vi havde passeret en tidszone. Der var på daværende tidspunkt 9 timers tidsforskel til Danmark.

Med ankomsten til Flagstaff var temperaturen også faldet med 17 grader fra de kogende hede 42 grader i Monument Vally til en mere menneskelige temperatur på omkring de 25 grader. Vi småfrøs, faktisk selvom 25 grader ikke er koldt. Det var nok fordi, vi i over meget lang tid havde haft temperaturer på over 40 grader. Vi måtte simpelhed finder vores trøjer frem.

Det er også de meget lavere temperaturer som gør også Flagstaff til en populær ferieby. De varmeramte amerikaner i det omkringliggende ørkenklima, søger til byen om sommeren og væk fra de store byer. Derudover benyttes Flagstaff mest som en overnatnings by. Et sted hvor folk stopper op, tager en overnatning inden eller efter de har besøgt Grand Canyon.

  • Rejsetidspunkt juli.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.