Schweiz

Schweiz er landet, som ligger smukt i Alperne og som vi mest forbinder med schweizer oste, knive, ure og deres udlandspolitiske neutralitet. Vi besøgte landet, fordi vi ville finde ud af om landet rummede mere end dette. Hovedstaden i landet er Bern, men vi valgte at besøgte den største by i Schweiz som er Zürich.

Schweiz

Turen til Schweiz

Vi have en behagelig flyvetur med SAS, så på under to timer fra København, var vi allrede fremme i et nyt land. Herefter kørte vi i tog ind til hovedbanegården, som vores hotel var beliggende lige i nærheden af. Det fungerede rigtig fint med toget og selve rejsen føltes som et øjeblik.

Schweiz

Fakta om Schweiz

Befolkningen er på ca. 7,5 millioner, hvoraf 20% er udlændinge, dette giver dermed en variation i kulturen. Der er ikke et særskilt sprog for Schweiz, men landet har flere anerkendte sprog, som f.eks. tysk, fransk og italiensk. Ved ankomsten var vi lidt i tvivl om, hvilket sprog vi skulle vælge, men engelsk tager man aldrig helt fejl af og det gik fint. De fleste både forstod og talte engelsk.

Landet er et meget rigt land og er et af de økonomisk stærkeste lande i verden. Landet har sin egen særstatus som verdens ”Joakim Von And” der passer på verdens penge og har udvidet bank hemmeligheder.

Ellers forbindes landet med, at flere store internationale organisationer har deres hovedsæde i landet som f.eks. Den Olympiske Komite, FN og International Røde Kors.

Schweiz

Vores ophold

Vi havde planlagt et ophold på kun fire dage, så denne rejse ville kun være en lille smagsprøve. Men det var forår, solen skinnede og øllene var kolde, så alt virkede umiddelbart skønt. Vi glædede os, og så alle tre frem til alle de opleveler vi skulle have i dette land.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.