Shopping – Doha, Qatar

Shopping er en af de store beskæftigelser, for de lokale i Doha. I landet som jo også er et af verdens rigeste. De er imponerende, storslået og der er ikke sparret på pengene da  man byggede disse enorme centrer. Udover den storslået arkitektur bliver du indenfor belønnet af den behagelige og kølige temperatur.

Shopping - Doha, Qatar

Villaggio Mall Shopping Center

Et af de største shopping centre er Villaggio Mall Shopping Center, der ligger i den vestlige del af Doha og blev bygget i 2006. Indretningen er italiensk inspireret og skal forestille en italiensk bjerglandsby med bl.a. 150 meter lange indendørs kanaler med gondoler. Der er desuden 200 butikker og en forlystelsespark.

Lige ved siden af dette shoppingscenter ligger også Aspire Tower som er en 300 meter høj skyskraber og indtil videre Dohas højeste skyskraber. Vi besøgte Villaggio Mall om aften så desværre fik vi ikke det fulde udsyn af Aspire Tower, men smukt så det ud med lys på.

Shopping - Doha, Qatar

Ramadans påvirkning i shoppingscentret

Der var overraskende få mennesker tilstede den aften, hvor vi besøgte stedet, hvilket vi var meget  uforstående overfor. Det gav først mening da vi ville have en forfriskning.

Den købte vi i en af de mange cafeer der ligger i centret. Vi fik herefter af vide, at vi ikke kunne indtage noget af det indkøbte i cafeen. Hvorfor? Det var ramadan og først om en time måtte vi spise og drikke. Nå så stod de uvidende turister der og  gloede med vores kaffe som vi ikke kunne indtage.

Ja, så gav det lige pludselig mening, hvorfor der var næsten tomt på stedet. Alle var ved at forberede maden, som de lige om lidt skulle spise. Dette efter ikke at have fået vådt og tørt hele dagen så de havde ikke tid til shopping.

Shopping - Doha, Qatar

City Center Doha

Vi besøgte også shoppingscentret City Center Doha. Et storcenter med over 250 butikker som indeholder alle de gængse mærkevare og kædebutikker.

Det var en underlig oplevelse at gå rundt i dette center ibland alle de indfødte. De var klædt enten i hvide klæder og tørklæder eller helt dækket til som kvinderne var i deres sorte klæder. Imens gik de rundt og  kiggede på ”almindeligt” tøj som det vi gik rundt i. Meget kontrastfyld og underligt.

I dette center ankom vi lidt senere om aften, og nu så vi nogle af alle de mennesker vi havde savnet tidligere. Det gjorde oplevelsen lidt mere levende. Centret var imponerende med masser af guld, smukke vandfald, glas og stål. Utrolig smukt, lyst og venligt. Det bedste var den dejlige kølige temperatur.

Det var nu ikke fordi prisniveauet er så lavt i dette center, at vi gik amok med shopping. Det var dog dejligt at blive afkølet og slippe for de stegende hede 40 grader udenfor. Vi nød dog at kunne ose, kigge på alle forretninger og menneskerne.

Shopping - Doha, Qatar

Shopping - Doha, Qatar

Shopping - Doha, Qatar

Middag på Hippopotamus Steak House

Vi spiste også på restauranten Hippopotamus Steak House som ligger i centret. Her fik vi en udmærket middag med lækkert grillet kød på spyd og noget der var bestilt som en bearnaisesovs, men bestemt hverken lignede eller smagte som en. Maden var rimelig god til en rimelig pris og vi havde en god udsigt til centeret.

Shopping - Doha, Qatar

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.