Siracusa den gamle historiske by – Sicilien, Italien

Siracusa den gamle historiske by, ville vi gerne oplev og kørte til den. En by havde sin storhedstid i oldtiden. Dengang var byen et af de mægtigste samfund, på højde med Athen og Sparta. Historien bliver bestemt også fortalt, når du går rundt iblandt de smukke bygninger.

Siracusa – Sicilien, Italien

Domkirken

Domkirken er et imponerede bygningsværk og meget bemærkelsesværdig i Italien. Domkirken er bygget op omkring et gammelt tempel fra 5. årh. f. Kr. Romerne gjorde bygningen til et tempel for Minerva og endnu omkring år 700 var bygningen så velbevaret, at den kunne blive ombygget til kirke.

Vi synes dog ikke at kirken er så storslået indvendig, som vi havde regnet med. Indenfor er kirken nærmest tangerende det lidt tavelige. Vi nød dog de meget smukke glasmosaikker som pryder kirken. Kirken imponerede os dog mest udefra, med de mange smukke detaljer.

Siracusa – Sicilien, ItalienSiracusa – Sicilien, Italien Siracusa – Sicilien, Italien Siracusa – Sicilien, Italien Siracusa – Sicilien, Italien

Arethusa kilden

Arethusa kilden betegnes som byens vugge. Ifølge sagnet er Arethusa identisk med en af gudinden Artemis nymfer, der i det græske moderland blev forfulgt af en væmmelig flodgud ved navn Alpheios.

For at redde sin dyd styrtede Arethusa i vandet og dukkede op på Ortigia som et kildevæld. Kilden ligner i dag dog mest en stor dam, der er beskyttet med høje mure og beplantet med papyrus.

Siracusa – Sicilien, Italien Siracusa – Sicilien, Italien

God oplevelse i Siracusa

Siracsa er en by som UNESCO forståeligt nok også optaget byen på deres verdensarvsliste. Siracusa er en utrolig charmerende. Vi havde et par gode og spændende timer under vores besøge i Siracusa, hvor du kan opleve at få lidt af historiske vingesus.

Siracusa er en by med smukke bygninger og brosten på gaden. Der er  stadig er små snørklede hyggelige gader, med vasketøj hængende imellem bygningerne. En super charmerende by, hvor du sagtens kan bruge rigtig mange timer hvis du gerne vil fordybe dig i tingene.

Siracusa – Sicilien, Italien

Siracusa er en smuk oldtidsby hvor du mærker historiens vingesus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »