SOS børnebyerne – Bangpoo, Thailand

Gennem SOS børnebyerne har vi et fadderbarn som vi har haft i 14 år. Den dengang lille pige på 5 år, er nu blevet 19 år. Warim, der bliver kaldt Boom, blev forladt af sine forældre og blev passet af sin blinde alkoholiseret bedstefar, indtil den by hun boede i kontaktede SOS. Siden har Boom boet i børnebyen.

SOS Børnebyerne

Løbende kontakt

For 10 år siden besøgte vi Boom og SOS børnebyen første gang som var en meget smuk og rørende oplevelse. Vi har igennem årene løbende haft kontakt via breve som enten er blevet modtaget eller sendt og som tit har indeholdt billeder eller gaver. Denne kontakt til hinanden sker 4-5 gange årligt og dermed følger vi med i hinandens liv.  Besøget var også denne gang en helt fantastisk og rørende oplevelse, ligesom første gang.

SOS børnebyerne, Bangpoo Thailand

SOS børnebyerne, Bangpoo Thailand

SOS børnebyernes vision

SOS børnebyernes vision er, at alle børn skal have mulighed for at vokse op i en familie. En familie som kan give dem kærlighed og tryghed. Så alle børnene bor i små hyggelige huse med en “moder” og andre børn, som dermed bliver deres søskende.

SOS Børnebyerne

SOS Børnebyerne

SOS børnebyerne, Bangpoo Thailand

Booms hus

Området ligner en lille landsby i skønne omgivelser. I området er der mulighed for at dyrke en masse udendørs aktivitet og et tempel hvor børnene dagligt beder. I husnummer 2, hvor Boom bor er der yderligere 10 børn i alle aldre og af begge køn. Børnene virkede glade og så ud til at stortrives. Det var en ære for dem, at modtage gæster og hele huset deltog i besøget sammen med en fra administrationen, som oversatte mellem Thai og Engelsk.

SOS Børnebyerne

Uddannelse

Boom går i øjeblikket på college inde i Bangkok og bor grundet transporttiden nær skolen. Hun besøger børnebyen jævnligt, mindst et par gange om måneden. SOS børnebyerne støtter og betaler for Boom, indtil hun har taget sin bachelor eller bliver 23 år.

Vi betaler månedlig 210 DKK og har igennem årene også betalt til en uddannelse konto. Dette kan desuden trækkes fra i skat.

Vi kan måske ikke rede verden, men hvis vi hver bare kan redde en…

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.