Stranden, promenaden og vandet i Honolulu – Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu, er virkelig smukt. Det er helt klart havet som er det vigtige herude og vi oplevede, at der altid er en bølge som der lige kan surfes på. Vejret indbyder året rundt til sol, sommer og badning, hvilket bliver fuldt udnyttet langt herude i ingenting på Hawaii. Honolulu

Waikiki Beach

Den verdensberømte strand Waikiki Beach, som strækker sig langs Stillehavet, bliver flittigt brugt af både turisterne. De nyder den hvide sandstrand, det klare vand, bølgerne og får solet sig. Det er det nu ikke kun turisterne som bruger stranden, de  lokale bruger den også filttig og stranden er samlingspunktet i Honolulu.

Havet er dog ikke ufarligt. Der kan både være farlige strømme, høje bølger og hajer. Det er dog på stranden afhjulpet noget med udsigtstårne og livreddere der er tilknyttet stranden som kan kommer de badene til hjælp.

Honolulu

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, HawaiiHonoluluStrandpromenaden

Ud over selve stranden, er der flere steder med græs og en promenade, der ligger op til en smuk gåtur. En promenaden som man har forsøgt at få til at virke indbydende. Der er masser borde, bænke, planter og palmer. Nok det mest smukkeste og hyggelige område i Honolulu, hvis du ellers kan abstrahere fra alle hotellerne.

På stranden og området i nærheden, er det meste af alle dagtimerne et stort fluepapir, hvor der skulle kæmpes om pladserne. Samtidig er der utrolig mange hjemløse, som jo giver dig et andet billede af paradis. Selvfølgelig også et behageligt klima, at være hjemløs i og der er jo altid masse af turister som der lige kan tigges lidt penge af.

Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii Stranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, HawaiiStranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, Hawaii

Der sker så et “sjovt” skift. Om dagen tilhører strandområdet turisterne og de lokale men om aften, når alle er taget hjem rykker de hjemløse ind. De sover om natten på bænkene, fortovene, strandpromenaden og i græsset. Så man kan da sige at promenaden bliver udnyttet døgnets 24 timer.

Det er nu svært at være romantisk og sidde på bænken og kigge ud over havet. Du ved at imens venter de hjemløse kun på en ting – at du går. Lige så snart du er gået kan de få nattens “seng” dvs. bænken.

Honolulu er bestemt ikke kun et paradis men en by med stor forskel på rig og fattig.

HonoluluStranden, promenaden og vandet i Honolulu - Oahu, HawaiiHavet, stranden og promenaden er livsnerven i Honolulu.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »