Taipei 101 en af verdens smukkeste skyskrabere – Taipei, Taiwan‏

Taipei 101 en af verdens smukkeste skyskrabere med en enorme højde. Vi har gennem årene set den på så mange billeder og lige pludselig var den indenfor vores rækkevidde. Vi var ankommet til Taipei i Taiwan, så som små børn der ser frem til juleaften vågende vi tidligt, for nu skulle en drøm blive til virkelighed. Vi skulle besøg Taipei 101.

Taipei 101, Taiwan

En gammel drøm

Siden Taipei 101 i blev bygget i 2004 i Taiwan, hvor den dengang var den højeste bygning i verden, har det for os der elsker høje bygninger været en drøm, at opleve dette mesterværk af en bygning.

Taipei 101 udefra

Nu var dagen endelig kommet – vildt! Fra vores lejlighed hoppede vi på en metro og afsted var vi. Vel ankommet tabte vi dog pusten, nu stod vi foran dette utrolige bygningsværk.

Imponerende og anderledes i sin arkitektur, den vilde højde og ja, Taipei 101 en af verdens smukkeste skyskrabere. Egentligt havde vi troede at den var mere sort, for det er den tit på billeder, men nej, Taipei 101 har en mere grønlig farve, som er farven på alle glasruderne. Glas i kombination med en masse stål. Smukt!

Taipei 101, Taiwan

Nedefra så Taipei 101 nærmest ud, som om den bliver bredere, jo længere den raver op imod himlen, men det var bare synsbedrag. Bygningen er 508 meter høj og var fra årerne 2004 til 2009 verdens højeste bygning. I 2010 blev den overgået af Burj Khalifa med sine 828 meter, men hvis du fraregner begge bygningernes antenner, er Taipei 101 stadig verdens højeste bygning.

Navnet Taipei 101 opstod fordi bygningen har 106 etager, men fem etager er under jorden og kun 101 af dem er synlige udefra. Bygningen kan ses mange steder fra, når vi var rundt i byen.

Lige pludselig kunne vi mellem en boligblok skimte kæmpen eller når vi kørte med metroen kunne den lige pludselig dukke op derude i horisonten. Taipei 101 er virkelig et ikon for Taiwan, som de kan være stolte af. Vildt imponerende!

Taipei 101, Taiwan

Vores besøg oppe i Taipei 101

Op i bygningen skulle vi selvfølgelig også, så gennem et shoppingscenter oppe på 5. etage fandt vi stedet, hvor en sådan billet kunne købes. Der var ventetid, så vi fik en tid og efter en halv time kunne vi så stå i kø til, at komme med elevatoren op.

Elevatoren

Efter at have stået i kø i yderligere en halv time var det vores tur til, at prøve en verdens hurtigste elevatorer. Med en hastighed på 63 km/t var vi på 39 sekunder oppe på den indvendige udsigtsplatform.

Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan

Udsigten

Oppe fra udsigtsplatformen fik vi en imponerende udsigt over Taipei by og den omkringliggende natur. Altid skønt at se de enorme vider så lang oppe fra. Desværre var dis -og eller smog, så et helt klart billede blev det desværre ikke til, men udsigten var alligevel ret vild.

Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan

Længere op i bygningen

Vi kunne så ad en trappe gå et par etager yderligere op for, at komme til den udendørs udsigtsplatform. Det var desværre ikke en særlig imponerende oplevelse. Det er kun et meget lille område, som er åbent med en meget høj mur. Så udsigten er ikke så imponerende. Det bedste er egentlig nok, at se den sidste del af bygningen, hvor der er et kig op til toppen.

Taipei 101, Taiwan

Skuffende udsigtsplatform

Generelt levede den indvendige udsigtsplatform desværre ikke op til bygningens imponerende yder. Hele området er enorm stort, men slidt, beskidt og ikke et sted vi umiddelbart synes er særlig indbydende at opholde sig i. Der er lidt mulighed for at købe mad og drikke samt der er souvenirs butikker.

Taipei 101, Taiwan

Mega- kolooner

For at gøre bygning stabil, så den kan modstå tyfoner og jordskælv er der placeret nogle beton mega-kolonner og det er muligt for, at komme helt tæt på en af dem. Imponerende arkitektur og super smart udtænkt.

Taipei 101, Taiwan Taipei 101, Taiwan

Ned igen

Da vi skulle ned igen med elevatoren var der igen en lang kø. Vi blev først “tvunget” igennem et stort salgs område, hvor de forsøgte at sælge os koraller og andre smykker. Men vi kom til køen og efter en lille halv times tid, kom vi da ned.

Taipei 101, Taiwan

Taipei 101 en af verdens smukkeste skyskrabere

At opleve Taipei 101 en af verdens smukkeste skyskrabere og prøve at være oppe i bygningen, var stort for os. Vi var dog enige om, at det at kunne stå tæt ved bygningen og se den udefra bestemt var den bedste og største oplevelse. Så pengene for turen op, kunne vi godt have sparet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »