TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste – Christchurch til Greymouth, New Zealand

TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste og den skulle vi opleve i dag. Dagen startede tidligt og vi så frem til, at skulle på denne togrejser fra Christchurch til Greymouth. Vi stod foran hotellet en kold New Zealandsk vintermorgen kl. 6.45 med en temperatur på kun 2 grader. Vi stod og ventede på en gratis shuttle bus fra KiwiRail, der ville køre os til togstationen.

TranzAlpine togrejse - Christchurch til Greymouth TranzAlpine Indtjekning i toget og faciliteter

Fremme på stationen tjekkede vi ind, og fik udleveret vores sædenummer. Omkring 15 min. før afgang afleverede vi vores bagage til en særlig bagage togvogn. Vi gik til den vogn vi skulle sidde i. Her i passagervognen kunne vi se, at vi havde fået to rigtigt gode sæder i kørselsretningen. Jubbi det var en god start.

Toget er indrettet med ekstra store vinduer. Der er udover to lokomotiver, en spisevogn, en bagagevogn og tre passagervogne. Der er desuden en helt åben vogn, hvor vi fri for vinduer kan tage billeder eller bare nyde storslået natur.TranzAlpineTranzAlpine

TranzAlpine togrejse en af verdens smukkeste og vores oplevelse

Vi var utrolig heldige med vejret. Selvom rejsen var bidende kold det meste af vejen, var det i strålende solskin med helt blå himmel.  Solen, frosten og sneen gjorde at alting var klart og havde et smukt lys.  Vi kørte først over den flade Canterbury slette med udsigten til de meget sneklædte bjerge i baggrunden. Hold da op, det var vildt smukt, næsten uvirkeligt.

Derefter “kravlede” toget op i bjergene for, at køre igennem Arthur`s Pass som ligger i 737 meters højde. Efter toget havde passeret passet kørte det derefter ned på den anden side af de sydlige alper. På den vestlige siden oplevede vi så tempererede regnskov. En fantastisk variation i klima og natur.

TranzAlpineTranzAlpine Fakta om togturen

Turen tager 4.30 timer og har en længde på 231 km. Undervejs kørte du i bjergene, langs floder, over broer og igennem tunneler. Du passerer faktisk hele 19 tunneller, hvor den længste er 8,5 km. Du kan desuden følge turens rute på ophængte tv og høre historien om naturen som du kører forbi, i tildelte høretelefoner.

Der var et par stop undervejs til at strække ben eller bare tage billeder. Det ene sted er i Arthur’s Pass. Her oplevede vi at sneen lå overalt, der var rimtåge og bidende koldt, men utrolig smukt. TranzAlpineTranzAlpineTranzAlpineTranzAlpineTranzAlpine

Er TranzAlpine togrejse er en af verdens smukkeste?

Om det er en af verdens smukkeste togture ved vi ikke, men det er i hvert fald den smukkeste vi til dato har oplevet. Et natursceneri ud over det sædvanlige og en for os uforglemmelig tur. Det eneste negative ting er prisen. Med en pris på ca. DKK 1.000 pr. person kommer naturen bestemt ikke gratis til en.

 Den TranzAlpine togrejse, er en af verdens smukkeste.

Læs om alle vores oplevelser i New Zealand her

  • 2013 (maj)

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Jeg rejser med min datter Maria og min mand Tore, hvor vi elsker at leder efter skyskrabere og TV-Tårne. Det er som regel mig der skriver indlæg til vores rejseblog OnTrip.dk, har styr på rejseøkonomien og finder vores næste eventyr. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 58 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

OnTrip.dk
CVR: 37901598
© 2017 OnTrip.dk All rights reserved

Translate »