Wismar – Tyskland

Wismar i Tyskland er en utrolig hyggelig og samtidig en meget lille havneby med kun ca. 45.000 indbyggere. Det er ikke ubegrundet, at Wismar er på UNESCOs verdensarvsliste med den middelalderlige bykerne. Her er der masser af bygningerne restaureret, så den i dag giver et meget smukt indtryk.

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Torvet i Wismar

Omkring Markt (torvet) ligger der masser af smukke gavlhuse, hvor det ældste stammer helt tilbage til 1380 og som i dag er indrettet til restaurant. På Markt har også det gamle store smukke Rådhus sin placering.

Vi havde fornøjelsen af at opholde os i Wismar i 4 dage. Det var en regnfuld og kold december måned, men det gjorde ikke oplevelsen ringere i denne gamle hansestad. Hele byen er omgivet at et vældigt torv (Markt). Da vi besøgte Wismar var dette torve blevet omdannet til et stort julemarked med masser af boder.

På torvet står også det mest fotograferet bygningsværk i byen. Den gamle brønd som med sin overdådige udformning som pavillon og vandkunst, fortæller byens tidlige historie om overskud og penge. Den blev anlagt i 1580-1602 og forsynede byen med vand helt frem til 1897.

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Marienkirches

Der er i denne lille by en hel del kirker, men desværre blev flere af dem ødelagt under anden verdenskrig. Marienkirches har kun sit 80 meter høje tårn tilbage, da resten blev ødelagt. Tårnet der står tilbage, er meget markant i Wismars bybillede og kan ses på lang afstand flere steder rundt om i byen.

Nikolaikirche 

Nikolaikirche er den eneste af de tre store kirker der overlevede krigen uden store skader. Kirken stod færdig i 1403 og er med sit 37 m. høje kirkerum et imponerende syn. Det er dog synd at opleve, at disse smukke kirker ikke bliver særlig godt vedligeholdt og som besøgende giver det et indtryk af at være noget i forfald.

I det gamle østlige Tyskland stod kirken ikke stærkt og pengene til vedligeholdelse blev primært skaffet for medlems- og sponsorbidrag. Denne tendens er der desværre forsat i dag, hvor der tages betaling for at besøge disse kirker.

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Frische Grube

I Wismar ligger også Frische Grube, der er en smal kunstig anlagt kanal, som siden 1200 tallet har ført drikkevand til byens fattigkvarterer. I dag er denne rende mest brugt af svømmende ænder og bronze grisene udsmykker fint en af broerne.

Wismar – Tyskland

Wismar – Tyskland

Wismar er en lille men smuk by

I Wismar findes der også en gågade med lidt butikker, barer og restauranter, men shoppings mulighederne er generelt meget begrænset og ikke en gade du kan bruge flere timer på.

Selvom Wismar er meget smuk med alle middelalder bygninger. Byen er hurtigt set og hvis du har tænkt dig, at opholde dig mere end nogle dage i byen, vil det efter vores mening, hurtigt blive en anelse kedeligt.

Men vi nød nu vores ophold i en hyggelige by og især det hyggelige julemarked og meget positivt var Wismar ikke overrendt af andre turister, så vi kunne nyde den sammen med de lokale.

Wismar – Tyskland

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.