Zürich – Schweiz

Flere undersøgelser har placeret Zürich, som den by i verdens der har den bedste livskvalitet og som er den rigeste by i Europa. Byen er også Schweizs finanscentrum og har verdens tredje største bank, United Bank of Switzerland beliggende i byen.

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Zürich er ordentlig og bære præg af rigdom

Zürich er den største by i Schweiz med ca. 400.000 indbyggere og inkl. forstæderne ca. 1,8 million. Byen ligger i naturskønne omgivelser ved Zürichsøen.

Zürich bærer bestemt også præg af rigdommen. I bybilledet ses dyre biler, masser af mennesker med jakkesæt og butikker med dyre mærkevarer. Overalt i byen er der meget ordentligt og rydeligt. Dette bybillede bliver så kombineret med de smukke bygninger, floderne, søen og den gamle bydel. Ingen tvivl, Zürich er meget poleret og imponerende.

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Sporgvognen

I Zürichs bybillede ses også sporvognen, der står lidt i konstant til alt det ordentlige. Men for os som gæster er sporvognene virkelig en behagelig transportform. Udover sporvognene er det kun, det at gå som kan give en endnu bedre oplevelse af en by. Fordelen ved sporvognen er, at den som regel kører til de mest centrale steder i byen. Udsynet er fantastisk fordi man sidder højt oppe over gadeniveaet og kan kigge ud af de store vinduer.

Zürich, Schweiz

Loppemarked

Vi oplevede dog lidt uorden og rod, da vi besøgte et af de mange loppemarkeder der bliver afholdt i weekenderne rundt om i Zürich. Det var helt befriende, at opleve afslappede mennesker som bare nød livet og solen. Det var nu ikke fordi vi blev fristet til at købe noget, men stemningen var rigtig god. Her kom mangfoldigheden rigtig til sin ret, på den gode måde. En rigtig god bonus oplevelser vi fik denne weekend hvor vejret var med os.

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Floderne

Zürich er omgivet af floderne Limmat og Sihl der ligesom binder byen sammen, med hjælp fra de omkringliggende bygningerne. Floderne er medvirkende til at de gamle smukke bygninger rigtig kommer til sin ret. Der er hele seks broer som krydser floderne og de giver et smukt samt markant udseende til byen.

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Hyggelige restauranter

Det er rigtig hyggeligt, at gå rundt inde i centrum, hvor store områder er udlagt som gågade. Her kan der shoppes igennem og hvis du trænger til en forfriskning er udbuddet af cafeer og restauranter rigtig gode. Så dermed er der masser af muligheder for, at kunne få sig lidt mad eller lidt at drikke.

Mange af restauranterne havde også udnyttet det skønne forårs vejr så de kunne tilbyde os udendørs servering. Som gæst, kunne vi sidde udenfor, kigge på mennesker, livet der leves og bare nyde den smukke by, imens vi indtog vores frokost som var en rigtig lækker sandwich.

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Zürich, Schweiz

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.