Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøer, skulle vi videre til efter et ophold på Puerto Rico. Vi tog ud til lufthavnen, fløj med American Airlines til de Amerikanske Jomfruøer og landede i lufthavnen på øen Saint Croix. Flyvningen var med et lille propelfly og tog 45 minutter.

Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøer

Ankomsten til St. Croix og billeje

I familien har vi forskellige meninger om at flyve i et sådan et lille fly dækkende fra, at det er hyggeligt over til direkte frygteligt og at det bare skal overstås. Men uanset hvad, ankom vi efter en smuk flyvetur i klart vejr til St. Croix.

Vi skulle opholde os 7 dage på St. Croix, så ude i lufthavnen tog vi en hurtig beslutning. Hvis vi skulle have noget frihed og se øen kunne vi lige så godt leje en bil i hele perioden, så det gjorde vi. Vi valgte en Ford Explorer, som var yderst behagelig og rummelig og afsted var vi.

Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøer

Fakta om De Amerikanske Jomfruøer

De Amerikanske Jomfruøer består af 3 hovedøer St. Thomas, St. John og St. Croix. Øerne ligger i Caribien og er et territorium underlagt USA. Amerikanske Jomfruøer hed tidligere Dansk Vestindien i årerne fra 1691 til 1917.

I 1917 købte USA den strategisk beliggende øgruppe fra Danmark for 25 millioner dollars, fordi USA ville sikre sig mod, at de faldt i tyske hænder. Turisme er, sammen med jordbrug og industrier, den vigtigste indtægtskilde på disse paradisøer.

Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøer

Vi glædede os til at opleve historien

Det vi som danskere nok forbinder mest med øerne er sukkerrør og slaveriet.  Slaveriet og dermed Danmarks efterfølgende rigdom er ikke noget vi, som danskere er stolte af. Men det er en del af vores historie og vi var nysgerrige på at opleve mere på tæt hold.

Vi havde gerne besøgt alle øerne, men med begrænset tid faldt valget på at sætte fokus på St. Croix. Øen er udover at være den største også den ø, hvor du kan opleve den mest autentiske historie, samt den af øerne der er mindst turistet.

Amerikanske Jomfruøer

Amerikanske Jomfruøers sejl

Ud over sit eget flag har de Amerikanske Jomfruøer også sit eget sejl. Alle tre øer er smukt aftegnet på dette sejl. For St. Croix sukkermøllen, St. John ses Annaberg-ruineren og St. Thomas er repræsenteret af Legislature Buildning, der er omgivet af Dannebro og Stars and Stripes.

Et skib viser havets betydning for øerne, og mottoet “United in Pride and Hope” skal ses i sammenhæng med de mange religøse grupper, der bor på øerne. I midten ses nationalfuglen Yellow Breast og nationalblomsten ginger thomas. Et meget smukt sejl, hvor Danmark og historien stadig er repræsenteret.

Amerikanske Jomfruøer

Vores første indtryk af Amerikanske Jomfruøer

Det første der slog os ved ankomsten til St. Croix var hudfarven på de mennesker vi mødte. Nu var hudfarven gået fra lettere mørkglødet på Puerto Rico til en smuk mørkglødet farve. Vi oplevede også, at selvom det officielle sprog er engelsk at vi havde lidt svært ved at forstå det, fordi det har en twist af kreols.

Ellers var vores umiddelbare oplevelse af de Amerikanske Jomfruøer, at her er meget smukt, tropisk, varmt, frodigt og at tingene ikke gik så stærkt. Der var næsten ingen turister, hvilken i den grad var både overraskende og meget glædeligt.

Der gik heller ikke særlig lang tid før vi oplevede de danske gadenavne, hvilket er en meget underlig oplevelse. At være et sted med tropisk klima, en befolkning der har en så mørk hudfarve, der taler engelsk for derefter at se et dansk gadenavn. Virkelig mærkeligt!

Det er nærmest lidt uvirkeligt. Samtidig er vi som danskere stadig uforstående overfor, hvorfor vi som land valgte, at sælge disse smukke øer til USA.

Amerikanske Jomfruøer

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.