Baldwin Street verdens stejleste gade – Dunedin, New Zealand

Baldwin Street verdens stejleste gade, skulle besøges på dagen hvor vi skulle opleve nået anderledes. Vi fandt kortet frem og fandt stedet. Vi kørte ca. 3 km. fra Dunedin centrum, til en forstad, hvor denne meget specielle gade: Baldwin Street ligger. En gade, der kun er 359 meter lang, men alligevel er opført i Guinness rekordbog. Grunden til at dette er, fordi den er verdens stejleste gade.

Dunedin - New Zealand

Baldwin Street verdens stejleste gade

Baldwin Street er verdens stejleste gade. Det er fordi den hælder 38 grader fra bunden, til det højeste punkt som er der 69 meter. Ret vildt og en meget underlidt syn. Det var en sjov og meget anderledes oplevelse, at gå op ad gaden. Når du går op ad gaden, føler du faktisk at du går mere ned end op, fordi gaden er så stejl.

Vi oplevede også et par biler som kørte op ad bakken. Der skulle en del motorkraft til for at komme til vejs ende, kunne vi høre. Motoren lød en anelse anstrengt men op kom de da, ad verdens stejles te gade.

Det tænkte vi om besøget

Vi tænkte, at det var godt at vi ikke boede i et af de huse som ligger ud til vejen. Her på Balwin Street, er der en konstant strøm af turister på alle døgnets timer. Alle turisterne som bevæger sig rundt på “din” vej og glor ind i dit hus. Det må virkelig være ret ulideligt! Men som turist er det en sjov og anderledes oplevelse. Et syn som du ikke skal gå glip af, når du besøger Dunedin. En anderledes oplevelse, som du ikke kan opleve andre steder i verden.

Det tætteste vi har været på en lignende oplevelse, har været i San Francisco på Lombard Street.

Dunedin

Dunedin

Dunedin

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.