Beograd den hvide by – Serbien

Beograd den hvide by som navnet betyder, er hovedstaden i Serbien. Beograd har masser af puls, store brede boulevarder, smukke historiske bygninger, museer, en masse grønne områder og er markant med de altid synlige sporvogne. Byen er skilt af floden Sava så dermed er der det gamle Beograd og det nye. Byen er kuperet og livet leves virkelig udenfor, i denne storby.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Fakta om Beograd den skønne by

Byen var tidligere Jugoslaviens hovedstad fra 1918 til 4. februar 2003. Herefter blev byen hovedstad og administrativt centrum for forbundsstaten Serbien og Montenegro, indtil Montenegros løsrivelse i 2006.

Beograd har 1,7 million indbyggere og 2,7 million inklusive forstæderne. Byen ligger på bredden af floderne Sava og Donau som mødes lige der hvor Beograd ligger. Beograd har været Serbiens hovedstad siden år 1403 og er en af de ældste byer i Europa med en historie der er 7.000 år gammel. En historie som byens smukke bygninger bestemt også bærer præg af.

En by hvor livet leves udenfor

Byen er spækket med cafeer, barer og restauranter, hvor de næsten alle tilbyder muligheden for at kunne sidde udenfor og nyde livet som leves på gaden. Selv en tankstation, oplevede vi var blevet omdannet til også at indbefatte en cafe. Ellers blev der alle steder banket en cafe eller bar op om det så er med træ paller. Det var meget hyggeligt og var medvirkende til, at byen virkede meget levende og blev brugt på den gode måde.

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Beograd, Serbien

Beograd den hvide by

Beograd den hvide by, er en overset perle. Den osede af liv, kultur og smukke bygninger og er en fornøjelse at bevæge sig rundt i byen. De fleste ting ligger indenfor gå afstand og vi besøgte også det nye Beograd der mest var beboelsesejendomme med kedelige og ikke særlig velholdte betonbyggerier. Det eneste der var værd at besøge i den nye del, var de store shoppingcentrer som havde de sædvanlige koncept butikker som findes overalt i verden. Men her havde de et lavt prisniveau.

Beograd, Serbien

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.