Boston – Massachusetts, USA

Boston er hovedstaden i den amerikanske delstat Massachusetts og den største by i hele New England området. Der bor ca. 630.000 indbyggere i byen, så en lille by med amerikansk målestok. Boston Downtown er spækket med charmerende, historiske bygninger og kirker.

Boston - Massachusetts, USA

Fakta om Boston

Byen kendetegnes ved at være det irsk-amerikanske og katolske magtcentrum som stammer tilbage til 1850’erne. Dengang hvor tusinder af irer flygtede fra hungersnøden i hjemlandet til USA. Byen er meget overskuelig og kan efter amerikanske forhold nærmest virke lille, hyggelig og charmerende.

Byen er også kendt for sine mange uddannelsessteder, nok mest Harvard og MIT (Massachusetts Institute of Technology). En by som er smukt beliggende ned til bugten og havet. I forhold til andre amerikanske byer er Boston byen, hvor du virkelig kan føle historiens vingesus. En by som har haft stor betydning for den amerikanske selvstændighed.

Boston - Massachusetts, USA

Boston er anderledes

For os som har været i USA mange gange, var det meget anderledes at komme til denne by. Boston er en by der på mange måder, virkede næsten europæisk. Det er meget positivt og meget lidt amerikansk, at blive omgivet af så mange smukke historiske bygninger.

En dejligt kontrastfyldt by, hvor du stadig kan finde gamle nærmest helt engelske pubber, side om side med moderne kontorbygninger og store shoppings områder. En by der også er meget smuk by at bevæge sig rundt i og bare opleve livet der leves.

Umiddelbart er alt det, som vi normalt forbinder med USA ikke eksisterende i denne by. Byen er lille, der er gamle bygninger og masser af engelsk stemning både i historien og kulturen.

Boston - Massachusetts, USA

Boston - Massachusetts, USA

Boston er meget europæisk

Det umiddelbare slående var også selve mentaliteten hos indbyggerne. I Boston er den mere afdæmpet europæisk. Den er ikke den sædvanlige lidt støjende meget talende amerikanske. Byen virkede meget fin, forstået på den måde at der ikke er store områder som virker rå og lidt modløse.

Ja, vi var da et øjeblik i tvivl, var vi virkelig i USA for som gæst fra Europa følte vi os meget hjemme. Men endnu engang viser USA, at det er et land med mange ansigter. Et stort land, der altid overrasker os positivt.

Men i modsætning til større byer på vestkysten af USA, som San Francisco, en by som vi skulle besøge nogle gange før vi kom til at holde af. Boston er en by der med det samme, vandt vores kærlighed.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.