Burj Khalifa er verdens højeste bygning – Duabi, UAE

Burj Khalifa er verdens højeste bygning og endelig skete det. Vi som er vilde med høje bygninger og jagter dem over hele verden, skulle op i verdens højeste bygning. Da vi besøgte Dubai i 2009 kunne vi kun stå og kigge på den næsten færdige bygning.

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Fakta om Burj Khalifa

I 2012 var den store bygning færdig og vi var mere end parate til at komme op i den 828 meter høje bygning. Bygningen er ud over dens højde, også et smukt bygningsværk fyldt med stål og glas. Udover lejligheder og kontorer indeholder Burj Khalifa også et hotel. Bygningen er så høj, at du må stå med nakken helt bøjet tilbage for, at kunne se toppen – fantastisk. Det er også umuligt, at tage et billede af hele bygningen når du er helt tæt på.

Vores oplevelse i Burj Khalifa

Vi havde bestilt tid og en billet på internettet, men skulle alligevel ind og betale ved billetsalget. Indgangen for at komme op i bygningen foregår gennem Duabi Mall. Vi bliv lukket ind i hold, alt afhængig af vores bestilte tid.

Herfra kørte vi ad rullende fortov, gennem en multimedietunnel til elevatoren. Her bliv vi undervejs underholdt med musik samt skyer, billeder og grafik, der strøg forbi på væggene. Det gav os en  fornemmelse af fart men vi mærkede den nu ikke.

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Udsigtsplatformen

Der er offentligt adgang på 124 etage der ligger i 600 meters højde. Heroppe fra havde vi en betagende udsigt. Men desværre som så tit i ørkenstaterne, var der dis så den klare udsigt kunne desværre ikke opleves. Oplevelsen var dog vild alligevel og vi var ikke i  tvivl heroppefra, Burj Khalifa er verdens højeste bygning.

Vi fornemmede heroppe fra det gigantiske puslespil der er blevet lagt midt i ørken, da vi kiggede ned og så alle bygningerne der omgives af Burj Khalifa Lake. Du kan også med interaktive kikkerter søge og læse om de lokale attraktioner. Udsigtsplatformen er smukt indrettet med trægulv, stål og masser af glas.

Efter du kommer ned med elevatoren er der en udstilling der i billeder og tal beskriver byggeriet samt de mennesker der har været involveret i dette. Desuden er der en souvenir shop.

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Området omkring Burj Khalifa

Der er bygget meget i området omkring Burj Khalif. En enorm kunstig sø, hvor der er et vandshow med musik flere gange om dagen. Desuden er der et shoppingcenter, cafeer og restauranter hvor mange af dem har en flot udsigt til søen.

Ved søen er der en skøn italiensk restaurant Urbano ved Souq Al Bahar, der serverer fanatiske pizzaer. Her kan du sidde udendørs imens du nyder maden. Du kan herfra nyde udsigten til søen, vandshowet eller bare se på livet der leves.

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa - Duabi, UAE

Burj Khalifa er verdens højeste bygning

Den vildeste oplevelse, for os som elsker høje bygninger og gerne rejser jorden rundt for at opleve dem. Nu har vi været i verdens højeste bygning. WOW det er ret vildt!

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.