Chinatown oser af Asien – New York, USA

Chinatown oser af Asien og er hjemsted for den største enklave af kinesiske folk på den vestlige halvkugle. Her oplever du puls, liv, skilte på kinesisk og duftende fra alle de mange krydderierne. Du bliver i tvivl om du er kommet til Asien eller om du er i New York.

Chinatown – New York, USA

Chinatown – New York, USA

Fakta om Chinatown

Man mener at der officielt bor omkring 100.000 mennesker i Chinatown. Uofficielt er tallet sikkert fire gange så stort, fordi der bor en masse illegale mennesker i kvarteret.

De lever under slavelignede forhold og arbejder i de såkaldte sweatshops (systuer) med arbejdstimer på op til 14 timer om dagen. Men når du besøger denne by i byen, ser du ikke disse problemer men oplever bare et kvarter der syder af liv.

Vores oplevelser i Chinatown

Vi besøgte stedet på en regnfuld gråvejrsdag og følte os med det sammen hensat til en by i Asien. Chinatown oser bare af Asien. Der er boder overalt, kinesiske tegn, masser af butikker med te eller kinesisk medicin. Selvfølgelig er der her vinduer med Peking ænder, som hænger tilberedte til skue for alle og parate til at blive spist.

Lydende og især duftende er meget anderledes i Chinatown og henfører dig straks til Asien. Den eksotiske stærke duft af krydderierne og det talte sprog du hører, er sjældent amerikansk men en slags asiatisk-kinesisk, så et øjeblik var vi da i tvivl om, vi ikke var havnet midt i en by i Kina.

Det er underholdende, spændende og eksotisk at gå rundt i et så stort område som Chinatown er i New York. Du går op og ned af gaderne, indsnuser duftende, høre det anderledes sprog, kigger og observere for næsten kun at se asiaterne, der bor i dette kvarter midt i en millionby.

Chinatown – New York, USA

Chinatown – New York, USA

Chinatown – New York, USA

Hos frisør i Chinatown

I Chinatown er flere gader som har den samme slags varer eller services i flere forskellige butikker, men de ligger bare dør om dør. Så da vi nåede til ”frisørgaden” var kvinderne i selskabet slet ikke i tvivl, Tore skulle klippes. Så i løbet af ingen tid, var vi alle tre gået ind på en af de mange frisørsaloner. En sjov oplevelse, at se en mand på 1.50 meter som skulle klippe håret på Tore som er 2 meter. Stolen kunne desværre ikke rigtig komme langt nok ned, så det blev en lidt svær opgave for frisøren.

Tore blev dog klippet endda rimelig pænt for næsten ingen penge. Imens skulle kvinderne i selskabet jo have tiden til at gå og ville læse lidt avis. Det blev dog hurtigt opgivet, for udvalget af aviser var kun med kinesiske tegn, en øvelse som de ikke rigtig mestrer.

Chinatown – New York, USA

Chinatown – New York, USA

Chinatown oser af Asien

Chinatown er livlig, anderledes og en sjov oplevelse, som giver et dig et lille indblik i Asien midt i millionbyen New York. Et besøg i Chinatown føles som at være i en storby i Asien og kan bestemt anbefales.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser:

Det store Kaukasus trip
– Aserbajdsjan, Georgien og Armenien –

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center