Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery er en romfabrik på St. Croix som du kan besøge. Cruzan Rum Distillery tilbyder dig en spændende, informativ rundvisning med efterfølgende smagsprøver. Vi ankom til stedet og blev dejlig overrasket over, at der kun var få andre turister.

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery

Ved ankomsten blev vi mødt af den store sukkermølle, der stadig er på stedet og efter kort tid kom vores guide, som tog os med rundt på fabrikken.

Det er mange år siden, der sidst blev dyrket store mængder sukkerrør på St. Croix, men produktionen af god rom har de bestemt ikke tænkt sig at opgive. I dag kommer melassen der benyttes til produktionen af rom på St. Croix, i store tankvogne fra Den Dominikanske Republik.

Rundvisningen på Cruzan Rum Distillery

Fabrikken er ikke supermoderne og tankerne ledes hen til ”de gode gamle dage”, hvor der blev lavet spiritus på denne måde. Mange af de enorme sydende og boblende kar er helt åbne, så vi kunne komme helt tæt på. Det som er svært at beskrive, er duften (stanken), for hold da op, hvor var det en gennemtrængende udefinerbar duft som gennemsyrede hele stedet. Faktisk ret kvalmende.

Vores guide var meget informativ og vi fik et godt indblik i rommens verden, imens vi gik rundt på destilleriet. På lageret, fik vi også et kig ind til alle tønderne som ligger i årevis og lagre. Deres 12 år lagret rom Cruzan Single Barrel Rum, regnes for en af verden bedste og serveres da også som en god cognac.

På fabrikken produceres desuden gode likører og 95% af fabrikkens produktionen sendes i tanke til New York, hvor den kommer på flaske. Resten sælges på de Amerikanske Jomfruøer, hvor den er billigst på St. Croix. Det var en superinteressant rundvisning og efter vi var færdige, samles vi alle henne i baren.

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Cruzan Rum Distillery – St. Croix, Amerikanske Jomfruøer

Smagsprøver

Nu skulle vi have smagsprøver og da to af os ikke skulle køre bil, blev der smagt på mange forskellige slags rom. Rommen blev serveret i hyggelige omgivelse hvor stemningen var god. Bartenderne var rundhåndede, så der røg mange drinks over baren.

Et besøg på Cruzan Rum Distillery, var et par spændende timer og en god oplevelse. Vi fik smagt rom i verdensklasse på Cruzan Rum Distillery.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.

Annette Seier - OnTrip.dk

Min store passion er at opleve verdens mangfoldighed, suge lærdom til mig, for bagefter at fortælle mine historier. Selvom min alder er 50+, har jeg masser af eventyrlyst og elsker at rejse ud i verden med min mand. Jeg har til dato besøgt 6 kontinenter og 63 lande. Du kan kontakte mig på OnTrip (a) outlook.com

Du er altid velkommen til at kontakte os:
– SoMe: Facebook, Twitter, Instagram
– Mail: ontrip (a) outlook.com

Følg os på kommende rejser

Copyright OnTrip.dk – All rights reserved
Tekst og billeder må ikke gengives uden tilladelse.

Læs Privatlivspolitik

Translate »

Privacy Preference Center