Deira det gamle handelsområde – Dubai, UAE

Deira det gamle handelsområde, er stedet hvor Dubais handel har sin oprindelse. Her er kontrasterne mellem nyt og gammelt mest slående. Der er i Deira området også en del smukke bevaringsværdige bygninger og masser af imponerende nye bygninger. I Deira ligger også den populære guld og krydderi basar.

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Al-Ahmadiya School

Dubais første skole åbnede i 1912 og er grundlagt af en perlekøbmand. Drengene blev undervist i bl.a. matematik, koranen og arabiske kalligrafi. Skolen lukkede i 1963 og er i dag et museum der kan besøges og giver et vindue ind i fortiden.

Det er meget livagtigt med masser af rum hvor vi kunne opleve hvordan undervisningen og livet der blev levet dengang. Bemærk alle detaljerne på bygningen og de smukke udskæringerne på buer og døre.

  • Entre gratis

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Krydderi og guldbasaren

I Deira det gamle handelsområde og i basaren, er der livligt med masser af mennesker. Basaren lukker dog i nogle timer midt på dagen og åbner først igen om aften. Det var sjovt at gå rundt i basaren og kigge på de fremmedartede ting. Butiksejerne er meget opfindsomme når det gælder om at få evt. kunder ind i deres butik. Det giver anledning til sjove bemærkninger og smil. Hvis du bliver fristet til at købe noget, skal du huske at prutte om prisen.

Rundt omkring basaren ligger der masser af butikker, cafeer og et shoppingcenter. Det er især skobutikker, som der er mange af i kvarteret omkring basaren. Her mødes kontrasterne virkelig. Du går rundt i basaren, der opleves som om du har skruet tiden tilbage, for at du få minutter senere er nede ved vandkanten hvor du kan opleve alt det nye imponerende byggeri som skyder op overalt.

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Ashwaq cafeteria

Der er også i Deira området, at vi har fundet de bedste kebabs vi nogensinde har smagt. Disse serveres med alle mulige slags frisk presset juicer. Lige som du kan ønske det. Det er lidt primitivt og serveringen foregår på fortovet hvor du sidder ved plastikmøbler.

Servicen er i top og vi havde mulighed for at kunne sidde sammen med de lokale og indtage et måltid mad. Alt er til utrolig lave priser og hvis du kommer forbi, skal du prøve at spise her.

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira - Dubai, UAE

Deira det gamle handelsområde

Deira er et af vores ynglings kvarter i Duabi. Her er stemning, masser af live og vi fornemmer her det oprindelige Dubai. Vi nyder at gå rundt, kigge i basaren, se kontrasterne mellem nyt og gammelt og mærke området puls.

Følg rejsebloggen OnTrip.dk på FACEBOOK, INSTAGRAM og TWITTER.

Abonner på OnTrip.dk via e-mail og få de sidste opdateringer.